Derneğimiz Kadın Kolları ‘Meme Kanseri, Guatr ve Cilt Hastalıkları’ semineri düzenledi.

bttddbursa

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Kadın Kolları, üyelerini bilinçlendirmek amacıyla ‘Meme Kanseri, Guatr ve Cilt Hastalıkları Semineri’ düzenledi.

Çok sayıda üyenin katılımı ile Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminer, Genel Cerrahi ve Meme Hastalıkları Uzmanı Operatör Dr. Ceyhun İrgil tarafından verildi. Konuşmasını hazırladığı sunumlar ile destekleyen Dr. İrgil, meme kanseri ve risk grupları hakkında katılımcılara önemli bilgiler aktardı.

Amaçlarının toplumdaki kanser bilincini artırarak erken teşhisi sağlamak olduğunu vurgulayan İrgil, her 9 kişiden birinin hayatının bir döneminde meme kanserine yakalandığını, erken teşhis sayesinde tedavilerin büyük başarıyla sonuçlandığını vurguladı. Her 4 kişiden birinin de herhangi bir kanser türüne yakalandığını kaydeden İrgil, kanser vakalarında erken teşhisin hayat kurtaracak düzeyde önemli olduğunun altını çizdi. Özellikle meme kanserinin toplumda cinsel bir hastalık olarak bilindiğini vurgulayan Dr. İrgil, bu yüzden kadınların kulaktan dolma bilgilerle yanlış yönlendirildiklerini, bununda farkında olmadan ölümlere yol açtığını belirtti. İrgil, bu gibi tabuların ortadan kaldırılması için kadın eğitiminin önemli olduğu ifade etti.
 
İrgil, “Aşırı yapılan her şey kanser yapar”

Opt. Dr. Ceyhun İrgil konuşmasında; “Kanserin başlıca nedeni, neyi aşırı yaparsanız o kanser yapar. Aşırı sigara, aşırı alkol gibi maddeler bunların başında geliyor. Toplumun kalitesini kadınların belirler. Kadın eğitimini önemsiyoruz. Bu yüzden kadınların eğitimini ön plana çıkarıyoruz. Kadınlar eğitimli olurlarsa kulaktan kulağa yayılan bilgilerde o kadar doğru olur. Kulaktan duyma yanlış bilgiler erken teşhisi geciktirmektedir. Bizim amacımız erken teşhistir. Erken teşhis edemezsek bundan hem halk hem devlet zarara uğrar” dedi. Meme kanserinde erken teşhisin de iki önemli bulgusu olduğunu söyleyen İrgil, bu sorunları; meme başındaki kabuklanmalar ve meme cildindeki portakal kabuğu rengi görünümü olarak açıkladı. Erken teşhisin önemini vurgulayan İrgil,  günümüzde teknolojinin insan ömrünü uzattığını vurgulayarak, “Toplumda ki yanlış tabuları yerini gerçeklerin almasıyla kadınlarımız bilinçlenecektir” şeklinde konuştu.

Seminerin sonunda Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Kadın Kolları tarafından Dr. İrgil’e teşekkür plaketi ve çiçek verildi.

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Çok Yükle admin
Daha Fazla Yük Haberler

İlginizi Çekebilir

İSKEÇE MUZAFFER SALİHOĞLU AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ MÜTEVELLİ HEYETİ VE OKUL AİLE BİRLİĞİ’ Nİ MİSAFİR ETTİK

Batı Trakya’ da zorlu ve baskılar altında geçen 2018-2019 öğretim dönemini başarılı …