Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi ile Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve İlahiyat Vakfı temsilcileri Balkanlardan, ve Batı Trakya’dan gelen öğrencilerin meselelerini görüşmek üzere kahvaltıda bir araya geldi.Sümbüllü Bahçe Konağı’nda 28 Eylül sabahı saat 09:00’da gerçekleşen ve Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın da konuk olarak katıldığı kahvaltıda, karşılıklı işbirliği konuları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
Son birkaç yılda yapılan çalışmalarla birlikte, yabancı olup Bursa’da okumak isteyen öğrencilerin ilgisini İlahiyat Fakültesi’ne çekebildiklerini ifade eden UÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Bursa İlahiyat Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Aydınlı, “Fakültemizde yaklaşık 400 yabancı-misafir öğrencimiz var. Başta Balkanlardan olmak üzere dünyanın dört bir yanından yabancı öğrencilere hiçbir ayrım yapmadan eğitim vermekteyiz. Balkanlardan gelen öğrencilerin sıkıntılarını giderebilmek adına başta BTTDD olmak üzere çeşitli derneklerle iş birliği yürütmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Her bir kurum tarafından Balkanlar’dan gelen öğrenciler için yapılabileceklerin görüşüldüğü toplantıda konuşan Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay ise, “Bu kardeşlerimize el uzatarak onların sıkıntılarına çözüm bulmak için çalışıyoruz… Müftülük olarak Bursa’da yaşayan, yardıma muhtaç her insanın sesi olmak istiyoruz” dedi.Bursa’nın sosyo-kültürel anlamda zengin bir yapıya sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, “Bursa İl Müftülüğü bünyesinde hizmet vermek üzere, bir müftü yardımcısını sorumlu olacak şekilde, dış ilişkilerde daha iyi ve sürekli hizmet için özel bir masa kurmayı düşündüklerini, bu sayede koordinasyon, iletişim ve bilgi akışının daha hızlı ve verimli olacağını…” söyledi.
BURSA’DA OKUYAN BATI TRAKYALI KARDEŞLERMİZE BİRLİKTE SAHİP ÇIKACAĞIZ
İlahiyat Fakültesi’nin başlattığı “Bursa Dünya’ya İlahiyatçı Yetiştiriyor” projesine destek vermek istediklerini dile getiren BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse ise, “Yurt dışı ile yakından ilişkileri olan derneklerin bu konuda daha büyük hassasiyet göstermesi gerektiğini düşünmekteyiz. Dernek olarak Batı Trakya’da yaşayan soydaşlarımız ile Bursa’da ikamet eden hemşehrilerimiz arasındaki manevi bağın kopmaması için mücadele ediyoruz. Çeşitli faaliyetler yaparak onların bir araya gelmesini sağlıyoruz. Bursa’da gerek Uludağ Üniversitesi’nde gerekse de diğer üniversitelerde, başta ilahiyat bölümü olmak üzere eğitim alan tüm Batı Trakyalı kardeşlerimize sahip çıkmak için, üniversite idarecilerimizle birlikte hareket etmek istiyoruz. Bu konuda üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız” diye konuştu.
BEKSİAD Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldıkları Kahvaltıda ayrıca öğrencilere sağlanacak burs, yurt imkânı gibi konularda karşılıklı yürütülecek projeler masaya yatırıldı.