Balkan Ülkeleri Medya Forumu

 2-3 Mayıs 2011 tarihlerinde Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Balkan ülkeleri Medya Forumu’nda Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubemiz stand açacaktır.

 

Bu yıl ilk defa düzenlenen Balkan Ülkeleri Medya Formu’na 12 ülkeden katılımcılar olacaktır.Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi olarak bizlerde stand açacağız.Tüm hemşehrilerimizi foruma ve standımıza bekliyoruz.

Balkanlar’da Kalıcı Barışın Tesisi İçin Etkili Bir Enstrüman Olarak Medya

Balkanlar, ortak ve çok uzun bir tarihi geçmişi paylaşan halkların bir arada yaşayışlarını simgeleyen fiziki, siyasal, sosyal ve kültürel bir coğrafyayı ifade etmektedir. Bölge günümüzdeki barış ve istikrar ortamına 20’nci yüzyılın sonunda yaşadığı büyük acıların ardından kavuşmuştur. Bu huzurlu ortamın devamlılığı noktasında, bölgedeki ülkelerin bölgesel ve uluslararası örgütlenmeler yoluyla ticari ve ekonomik ilişkiler başta olmak üzere siyasal ve kültürel paylaşıma öncelik verdiğine de tanık oluyoruz.

     Geleceğin bugünden çok daha güzel olacağına dair bir inançla, barış dolu bir dünyada yaşamak ve ortak gelecek çabalarının devamlılığında basının gücünden yararlanmak da zorunlu hale gelmektedir. Kuruluşundan günümüze 90 yıllık süreçte bu ilkeleri kendine düstur edinmiş bir kurum olarak Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, bölge ülkelerinden medya mensupları ile medya ve iletişim konusunda bilimsel çalışmalar yürüten bilim insanlarının bir araya gelerek, bilgi ve deneyim paylaşımında bulunacağı ortak bir platform oluşturmalarının barış ve huzur ortamına ciddi katkı sağlayacağı inancını taşımaktadır.

     Bu düşünceden hareketle, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent ARINÇ’ın himayelerinde, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanlığı organizasyonunda, Bursa Valiliği’nin de desteğini alarak “Balkan Ülkeleri Medya Forumu” düzenlenmesi kararlaştırılmıştır.

     Çalışma merkezi olarak Bursa’nın seçilmesinde, kentin Balkan coğrafyasının adeta mikro bir modeli olması, bölge ülkeleri ve halkları ile kurduğu güçlü bağlar etkili olmuştur. Forum çerçevesinde ortak platform ve iletişim kanalları oluşturularak, bölge ülkelerindeki basın kuruluşları ve mensupları arasında kapsamlı bilgi paylaşımı, görüş alışverişi ve mesleki dayanışmanın sağlanması amaçlanmaktadır.

     Bursa’da 02-03 Mayıs 2011 tarihlerinde gerçekleştirilecek söz konusu çalışmaya, Türkiye’nin yanı sıra, bölge ülkelerinden 10’ar basın mensubu davet edilerek geniş katılımlı bir platform oluşturulması sağlanacaktır. Forumun her yıl organize edilerek geleneksel hale getirilmesi ve ileride bölgeye komşu diğer Avrupa ülkelerinden basın mensuplarının da sürece dâhil edilmesi planlanmaktadır.

 

Katılımcı Ülkeler

Türkiye

Arnavutluk

Bosna-Hersek

Bulgaristan

Hırvatistan

Karadağ

Kosova

Makedonya

Romanya

Sırbistan

Slovenya

Yunanistan

Forum hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.

 http://www.balkanmediaforum.org/anasayfa/  

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Çok Yükle admin
Daha Fazla Yük Haberler

İlginizi Çekebilir

İSKEÇE MUZAFFER SALİHOĞLU AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ MÜTEVELLİ HEYETİ VE OKUL AİLE BİRLİĞİ’ Nİ MİSAFİR ETTİK

Batı Trakya’ da zorlu ve baskılar altında geçen 2018-2019 öğretim dönemini başarılı …