Şubemiz ile Batı Trakya Çiftehavuzlar Lokalinin Kutlu Doğum Haftası Münasebetiyle Tertip Ettiği Mevlid-i Şerif 11 Nisan 2011 Pazar Günü Gerçekleştirildi.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi ile Batı Trakya Çiftehavuzlar Lokalinin kutlu doğum haftası vesilesiyle mevlid-i şerif düzenledi.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi ile Batı Trakya Çiftehavuzlar Lokali bir ilke imza atarak kutlu doğum haftası nedeniyle dar-ı bekaya intikal eden tüm Batı Trakyalıların ruhlarına mevlid-i şerif okuttu.Düzenlenen etkinliğe katılım muhteşemdi. Etkinliğe katılanlar arasında İl Genel Meclisi Başkan Vekili hemşehrimiz Ahmet Er, S.S.Uludağ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İrfan Derici,BATTAM Başkanı Dr.Özkan Hüseyin,Ak Parti Milletvekili aday adayı Rıdvan İmamoğlu,Ak Parti Milletvekili adayı Hakan Çavuşoğlu ve STK temsilcileri bulunaktaydı. Katılım noktasında yoğun ilgi gören etkinliğe Batı Trakya’nın yanı sıra Türkiye’nin değişik yerlerinden de katılan hemşehrilerimiz bulunmaktaydı. Mevlid-i şerif münasebetiyle hazırlanan 3000 kişilik pilav ve ayran ile yöresel olarak hazırlanan gül suyu şerbeti misafirlere ikram edildi.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şube Başkanı Nurullah Murat konuşmasında ; “ Nisan ayı Batı Trakya için hatim ve mevlid-i şeriflerin yoğun olarak düzenlendiği bir aydır. Bu vesile ile oradaki manevi değerlerimizi burada da yaşatmanın gururu içerisindeyiz. Kutlu doğum haftası vesilesiyle ilk kez bu tarz bir etkinlik düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlk defa tertip edilen bu etkinliğimizin devamının sağlanarak kalıcı bir hale gelmesini gönlümüz arzu etmektedir. İnşallah bu noktada üzerimize düşeni her zaman yapacağımızı belirtmek istiyorum. Etkinliğimizin meydana gelmesi noktasında gösterdikleri fedakarlıktan dolayı başta Batı Trakya Çiftahavuzlar Lokalimize ve mahalle sakinlerine sizlerin huzurunda teşekkürü bir borç bilirim. Yine bizlere desteğini hiçbir zaman için esirgemeyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a şükranlarımı iletmek istiyorum.Ayrıca bugün bizlerle birlikte olan Rumeli Tv’ye ve Batı Trakya’nın yanı sıra Türkiye’nin değişik illerinden aramıza katılan bütün hemşehrilerime teşekkürü bir borç bilirim. Bu tarz etkinlikler bizlerin birbirleriyle tanışmasına ve kaynaşmasına vesile olmaktadır ” dedi.

Mevlid-i şerife katılamayan hemşehrilerimiz etkinliğimizi 14 Nisan 2011 tarihinde saat : 22:30 ‘da Rumeli Tv’den izleyebilirler.

Mevlid-i Şerif Fotoğrafları

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Çok Yükle admin
Daha Fazla Yük Haberler

İlginizi Çekebilir

İSKEÇE MUZAFFER SALİHOĞLU AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ MÜTEVELLİ HEYETİ VE OKUL AİLE BİRLİĞİ’ Nİ MİSAFİR ETTİK

Batı Trakya’ da zorlu ve baskılar altında geçen 2018-2019 öğretim dönemini başarılı …