Devlet Bakanı Egemen Bağış, Brüksel`de Batı Trakya`yı gündeme getirdi…

Türk Devlet Bakanı ve aynı zamanda AB sürecinde Başmüzakereci olarak görev yürüten Egemen Bağış, Brüksel’de, Avrupa Birliği üyelik müzakerelerinde vergilendirme faslının açılması konusunun ele alındığı hükümetlerarası konferansta, AK Parti hükümetinin Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılması konusunda çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi ve buna karşılık Yınanistan’ın da Batı Trakya Türklerinin hakları konusunda adım atması gerektiğini söyledi.

Ortak basın toplantısında konuşan Egemen Bağış, Türk hükümetinin Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılması konusunu yasal olarak ele aldığını hatırlattı. Bağış, buna karşılık Yunanistan’ın da Batı Trakya konusunda adım atması gerektiğini söyledi.
Egemen Bağış, "Türkiye’nin Ruhban Okulu konusunda iyi niyetli adımlar atmasına rağmen Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerinin haklarıyla ilgili aynı tavrı henüz göstermediğini" vurguladı.

Ortak basın toplantısında Çek Dışişleri Bakanı Jan Kohout vergilendirme başlığının müzakereye açılması konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

 

Kaynak: Azinlikca

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Çok Yükle admin
Daha Fazla Yük Haberler

İlginizi Çekebilir

İSKEÇE MUZAFFER SALİHOĞLU AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ MÜTEVELLİ HEYETİ VE OKUL AİLE BİRLİĞİ’ Nİ MİSAFİR ETTİK

Batı Trakya’ da zorlu ve baskılar altında geçen 2018-2019 öğretim dönemini başarılı …