Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi’nin 22.Olağan Genel Kurulu’nda Hakan Çavuşoğlu Güven Tazeledi

alt

alt

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi’nin olağan genel kurulu, 27 Şubat 2011 günü Barış Manço Kültür Merkezi’nde büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

 

Son dönemde Bursa kamuoyuna da yansıdığı gibi büyük bir çekişmenin yaşanacağı kongreye, ilgi gösteren üyeler sabahın erken saatlerinden itibaren Barı Manço Kültür Merkezi’ne akın ettiler.

                        Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, İskeçe Milletvekili Çetin Mandacı, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Çukal kongreye Yunanistan gelen konuklar idi.

                        Divan başkanlığı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ ın yaptığı kongrede Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, milletvekilleri Ali Kul, Mehmet Emin Tutan, Necati Özensoy, Kemal Demirel Batı Trakyalılara seslendiler.

                        Dernek başkanı Av. Hakan Çavuşoğlu yaptığı açılış konuşmasında, çözdükleri sorunların yanı sıra çözüm bekleyen sorunlarının bulunduğunu, Bağ-Kur ya da SGK lı olarak prim ödeyen Batı Trakyalıların Yunanistan vatandaşı anne ve babalarının sağlık güvencesinden yararlandırılmamasının bir haksızlık olduğun vurgulayarak bu sorunun giderilmesini yetkililerden talep etti. Ayrıca Türkiye’ye göç etmeden evvel Yunanistan’da yapılan çalışmaların Türkiye’de yapılan çalışmalara da eklenmesi gerektiğini dile getiren Çavuşoğlu, bu imkanın Bulgaristan’dan göç eden soydaşlara uygulandığı halde, Batı Trakyalılara uygulanmamasının ayrımcılık olduğunu açıkladı ve bu ayrımcılığın giderilmesini talep ettiklerini söyledi. Yine MA ve MB plakalı araçları ancak araç sahibinin eşi ve çocuğunun kullanma imkanına sahip olduğunu, halbuki Bursa’da yaşayan Batı Trakyalıların anne ve babaları ile ortak iş yaptıklarının çok sık rastlandığını bu nedenle, söz konusu araçların, araç sahibinin babası ile annesi tarafından da kullanılmasını sağlayacak şekilde düzenleme yapılmasının gerektiğini açıkladı.

                        Batı Trakyalılara bir de müjde veren Çavuşoğlu, Yunanistan uyruklu olup Bursa’da iş yapan Batı Trakyalıların Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi’nden kredi kullanamadıklarını ancak yapılan çalışmalar neticesinde 22 Ocak 2011 tarihinden itibaren ikamet tezkereli olarak bulunan Batı Trakyalılarında Esnaf Kefalet Kredi Kooperatiflerinden kredi kullanabileceklerini açıkladı.

                         Gerçekleştirilen seçim neticesinde mevcut başkan Hakan Çavuşoğlu 359 oy alırken,Ahmet Koç ise 207 oy aldı.

Genel kuruldan kareler

alt 

Hakan Çavuşoğlu ve Ekibi

alt 

Ahmet Koç ve Ekibi

alt 

alt 

alt 

alt 

alt 

alt 

Genel Kurul’da Camiamız Kazandı

alt 

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Çok Yükle admin
Daha Fazla Yük Haberler

İlginizi Çekebilir

İSKEÇE MUZAFFER SALİHOĞLU AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ MÜTEVELLİ HEYETİ VE OKUL AİLE BİRLİĞİ’ Nİ MİSAFİR ETTİK

Batı Trakya’ da zorlu ve baskılar altında geçen 2018-2019 öğretim dönemini başarılı …