Tayyip Erdoğan Akropolis Müzesi’nin açılışına gelmedi.

Türk Başbakan, Kostas Karamanlis’i bugün 13:30’da telefonla arayarak, hafif bir rahatsızlık geçirdiğini ve Akropolis Müzesi’nin açılışına katılamayacağını bildirdi. Erdoğan’ı anlayışla karşılayan Karamanlis kendisine geçmiş olsun dileklerini iletti. Tayyip Erdoğan’ın rahatsızlığının nedeninin tansiyon olduğu ifade edildi.

Atina televizyon kanalları, Erdoğan’ın ziyaretinin iptalinin, AB zirvesi sonuç bildirisindeki Türkiye ile ilgili ifadeler ve Başbakan Kostas Karamanlis’in kısa bir süre önce bu konuda yaptığı açıklamalar olduğunu öne sürerek, Türk Başbakanın rahatsızlığının aslında ”diplomatik rahatsızlık” olduğu görüşünü savundular.

Özel Antenna Televizyonu, konuya ilişkin haber-yorumunda, Erdoğan’ın, Atina ziyaretini sağlık nedenlerini öne sürerek son anda iptal etmesine karşın İzmir’e gittiğine dikkati çekerek, ”Erdoğan’ın rahatsızlığının gerçek mi, yoksa diplomatik bir rahatsızlık mı olduğu kesin değil. Aslında, Türk Başbakanı, AB’nin kaçak göçmen konusundaki açıklamalarından duyduğu rahatsızlıktan ve Atina ziyareti sırasında Karamanlis’in Ege ve kaçak göçmen konusunu gündeme getirmesinden çekindiği için gelmedi” dedi.

Özel MEGA Televizyonu da Başbakan Erdoğan’ın Atina ziyaretinin, AB zirvesi sonuç bildirisinin yayınlanmasından 24 saat sonra iptal edildiğine dikkati çekti.

Haberinde, Erdoğan’ın ziyaretini iptal etmesinin ”Atina’da şaşkınlıkla karşılandığını” belirten MEGA, ‘‘Erdoğan’ın rahatsızlığının gerçek mi, yoksa diplomatik bir rahatsızlık mı olduğu merak konusu. Ancak, Türk televizyonlarından izlediğimiz kadarıyla Erdoğan’ın, İzmir’deki konuşmasında hayli yorgun gözüktüğü de bir gerçek. Ayrıca, Erdoğan’ın ülke içi kimi ziyaret programlarının da iptal edildiği bildirildi. Her ne olursa olsun, sonuçta iki başbakan ileri bir tarihte biraraya gelmek üzere yeniden randevulaştılar” ifadelerini kullandı.

İnternet haber siteleri de Türk Başbakan Erdoğan’ın, ziyaretin iptal kararına sağlık nedenlerini gerekçe gösterdiğini ama Başbakan Karamanlis ile görüşmesinin gündeminde, Ege’deki ”ihlaller” ve kaçak göçmenlerin iadesinin bulunmasının da iptal kararının alınmasına katkıda bulunmuş olabileceği değerlendirmesini yaptılar.

Yeni Akropolis Müzesi açıldı

Cumhurbaşkanı Korolos Papulyas ile Başbakan Kostas Karamanlis’in ev sahipliğinde yapılan törene, aralarında AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Pirvanov, Finlandiya Başbakanı Mati Banhanen, Vietnam Başbakanı Nguyen Tan Dung, Sırbistan Başbakanı Mirko Cvetkoviç, Bosna-Hersek Başbakanı Nikola Spriç, Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa, Çin Halk Cumhuriyeti Komünist Partisi Merkez Komitesi Üyesi Ven Zianbao ve UNESCO Genel Direktörü Koichiro Matsuura’nın da bulunduğu yaklaşık 200 davetli katıldı.

Devlet ve hükümet başkanlarının yanısıra 42 ülke de törende, dışişleri ve kültür bakanlarıyla temsil edildi.

Yeni Akropolis Müzesi, 22 Haziran Pazartesi günü kapılarını ziyaretçilerine açacak. 

 

Kaynak: Azinlikca Dergisi

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Çok Yükle admin
Daha Fazla Yük Haberler

İlginizi Çekebilir

İSKEÇE MUZAFFER SALİHOĞLU AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ MÜTEVELLİ HEYETİ VE OKUL AİLE BİRLİĞİ’ Nİ MİSAFİR ETTİK

Batı Trakya’ da zorlu ve baskılar altında geçen 2018-2019 öğretim dönemini başarılı …