Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu seçimlerde “beyaz” oy kullanılması kararını aldı.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde İskeçe S.Müftüsü Ahmet Mete başkanlığında yaptığı toplantıda, önümüzdeki Avrupa Parlamentosu seçimlerinde "beyaz" oy kullanılması kararını aldı.

AÇIKLAMA  

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu 1 Haziran 2009 tarihinde yapmış olduğu toplantıda gündem maddesi olarak  7 Haziran’da yapılacak olan Avrupa Parlamentosu Milletvekilli Seçimlerini değerlendirmiştir.      

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu, Türk azınlığının yıllar yılı karşılaşmış olduğu ciddi sorunlarına çözüm getirilemediği için protesto amacıyla 34’de 2 oyçokluğuyla beyaz oy kullanmaya karar vermiştir. Dolayısıyla 7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde partilerin Batı Trakya Türk Azınlığı’na gereken itibarı göstermeyerek, listelerine aldığı azınlık adaylarını seçilebilecek sıraya koymadıkları için Batı Trakya Türk Azınlığını küçümsediklerine inanmaktayız.  

Bu nedenle Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu olarak 7 Haziran 2009 tarihinde yapılacak olan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde  beyaz oy kullanma kararı almış bulunmaktayız. Batı Trakya Türk Azınlığına duyurulur.

BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI
DANIŞMA KURULU 

 

Kaynak: Rodop Rüzgari

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Çok Yükle admin
Daha Fazla Yük Haberler

İlginizi Çekebilir

İSKEÇE MUZAFFER SALİHOĞLU AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ MÜTEVELLİ HEYETİ VE OKUL AİLE BİRLİĞİ’ Nİ MİSAFİR ETTİK

Batı Trakya’ da zorlu ve baskılar altında geçen 2018-2019 öğretim dönemini başarılı …