KINAMA

Son zamanlarda Batı Trakya Türk Azınlığımız ve Anavatanımız hakkında hedef göstermeye, sindirmeye yönelik sözde bazı Yunan basın organlarının yaptıkları artık çizmeyi aşmış ve bu kesimlerin gerçek yüzlerini açıkça ortaya çıkarmıştır. Bir süredir hemşehrilerimizi açıkça hedef gösteren bu düşüncedeki sözde basın organlarından bir tanesinin, 18.09.2020 Cuma günü Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan hakkında Türkçe ibareler ile küfür dolu bir başlık ile yayınlanması basın veya ifade özgürlüğü ile açıklanamayacağının altını çizerek özellikle son dönemlerde Yunanistan’daki sözde basın organlarının bu ve buna benzer yayınlarını lanetliyor ve ilgilileri özür dilemeye davet ediyoruz. 

Bizler Batı Trakya ve Balkanlarda faşist zihniyetlere karşı var gücümüz ile Türklük mücadelemize devam eder iken, anavatanımızda bazı kurum başkanlarının açıklamalarını da kabul etmiyoruz. Geçtiğimiz günlerde bir TV programında ORSAM Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uysal’ın Balkan Göçmenlerinin Türk olmadığı, Türkiye’ye sığınmak için geldikleri, işgalden kaçtıkları ve Türkçe dahi bilmedikleri yönündeki açıklamalarını da lanetliyoruz. Bizler Batı Trakya ve Balkan Türkleri olarak tüm dünyaya Türklüğümüzü haykırır iken, anavatanımızda Türklüğümüzü sorgulama cesareti bulanları esefle kınıyoruz.

Yıllardır okullarımızın kapatıldığı, camilerimize saldırıların olduğu, Türkçe yazılı mezar taşlarının parçalandığı, dilimizin yasaklanmaya çalışıldığı bir ortamda Türk olduğumuzu haykırdığımız gibi; bundan sonra da Türklüğümüzü korumak için her kesime karşı var gücümüzle savaşacağımızı bildiriyoruz. 

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Çok Yükle Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi
Daha Fazla Yük Haberler

İlginizi Çekebilir

KOZLUKEBİR BELEDİYE BAŞKANI ERDEM HÜSEYİN’ İ MİSAFİR ETTİK

Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin ve Beraberindeki heyeti Bursa ziyaretleri kapsam…