HEMŞEHRİLERİMİZİN DİKKATİNE (ek güncelleme)

Yunanistan’da bulunan ve 04/08/2020 tarihi saat 23:59’dan önce (belirtilen tarih Yunan mercilerinin alacağı karara göre uzatılabilir) Kipi Sınır Kapısı’nı kullanarak Türkiye’ye geçiş yapmak isteyen hemşehrilerimizin izlemesi gereken yol aşağıda açıklanmıştır.

Öncelikle Türkiye’den Yunanistan’a geçiş için kullanmış olduğunuz (travel.gov.gr) form, Yunanistan’dan Türkiye’ye geçişlerde kullanılmayacak olup, dönüş için kullanılacak form (dilosi) prosedürü şu şekildedir:

Söz konusu form, gov.gr adresinde yer alan elektronik sisteme giriş yaparak ve form sisteminden temin edilerek çıktısı alınabilmektedir.

Formun bulunduğu gov.gr adresine giriş yapabilmek için aktif olarak kullanılmakta olan TaxisNet şifresi veya Alphabank, Etniki Trapeza, Eurobank veya Pireos bankalarından birinde aktif banka hesabı ve ayrıca bu hesaba bağlı internet bankacılığı (mobil bankacılık) sisteminin aktif olması gerekmektedir.

İnternet bankacılığı (mobil bankacılık) aktif halinde dahi bilgilerinde eksiklik bulunması veya bilgilerin güncel olmaması durumunda gov.gr adresine giriş yapılamamaktadır.

Söz konusu bilgilerin güncel olması zaruri olup bilgilerinde eksiklik bulunan hemşehrilerimizin ilgili bankadan bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir.

TaxisNet şifresi olup Gov.gr adresini güncel kullanan hemşehrilerimizin gümrükten geçiş için gerekli formu doldurmaları mümkün iken, ilk defa gov.gr adresini kullanarak beyanname çıktısı almak isteyen hemşehrilerimizin izleyeceği yol şu şekildedir:

(Έκδοση υπεύθυνης δήλωσης) Beyanname çıktısı almak için:

  1. Öncelikle yukarıda belirtilen bankaların birinden hesap açılması ve bu hesaba bağlı internet bankacılık/cepbank sisteminin aktif olması gerekmektedir.

  2. İlgili bankalarda hesap açabilmek için ise kişinin kendi adına kayıtlı bir Yunanistan Cep Telefonu operatörlerinden birine ait aktif kullanılan bir telefon numarası sahibi olması ve vergi borcu olmadığına dair ekatharistiko ibraz etmesi gerekmektedir.

  3. Sahip olunan ekatharistiko ve cep telelefonu numarasının kendine ait olduğunu gösteren belge ile açılacak banka hesabına bağlı mobil bankacılık ile gov.gr sistemine giriş yapılarak ilgili form doldurulmalı ve bu formun çıktısı ile birlikte Kipi Gümrük Kapısına gidilmelidir.

    Yukarıda belirtilen linkteki formlardan ilk sırada olanı, yani Υπεύθυνη Δήλωση με ελεύθερο κείμενο yazan formu doldurmanız gerekmektedir.

Tüm bunları özetlemek gerekirse, size bu formu doldurmak için bilgilerinizin güncel olduğu bir banka hesabı (yukarıda belirtilen 4 banka dışındakileri sistem kabul etmemektedir) gerekmektedir. Eğer banka hesabınız yoksa, hesap açmak için ise üzerinize kayıtlı olan cep telefonu numarasının size ait olduğunu gösteren belge ve ekatharistiko belgesi gerekmektedir. Bu belgeler ile banka hesabı açabilir ve sisteme girerek formu doldurabilirsiniz. Formun olduğu siteye gitmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Aile olunması durumunda, çocuklar da dahil olmak üzere ebeveynlerden bir tanesinin şifre işlemlerini gerçekleştirerek tek form üzerine diğer aile bireylerini de yazması yeterlidir. Her aile bireyi için ayrı form doldurulmasına gerek yoktur.

Prosedürün bu olmasına rağmen bazı hemşehrilerimiz, travel.gov.gr‘dan almış oldukları PLF formu ile çıkış yaptığı bilgisi de gelmektedir.

İyi yolculuklar dileriz…

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Çok Yükle Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi
Daha Fazla Yük Haberler

İlginizi Çekebilir

KOZLUKEBİR BELEDİYE BAŞKANI ERDEM HÜSEYİN’ İ MİSAFİR ETTİK

Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin ve Beraberindeki heyeti Bursa ziyaretleri kapsam…