Cumhurbaşkanı Erdoğan Batı Trakya’yı ziyaret etti

er1
er1
BTTDD Bursa Yönetimi Gümülcine’ye çıkarma yaptı

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi yönetimi, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Batı Trakya ziyaretinde hazır bulundu. Dernek Başkanı Uzm. Dr. Ali Eminlatif, İkinci Başkan Hasan Ali Çavuş, Genel Sekreter İsmail Hayat, STK’larla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Serdar, Denetim Kurulu Üyesi Ahmet Raif ve Dernek Görevlisi Zekeriya Osman’dan oluşan heyet, Erdoğan’ın Gümülcine’deki programının başından sonuna kadar içinde yer aldı.

Eminlatif ve ekibi programın ilk durağı olan Kırmahalle’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın coşkulu bir şekilde karşılanmasının ardından Kırmahalle Camii’ne geçti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kıldırdığı Cuma Namazı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Batı Trakyalı Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Berat Albayrak, Gümülcine Müftüsü ve Batı Trakya Türk Azınlığı Yüksek Danışma Kurulu Başkanı İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Rodop Milletvekili İlhan Ahmet’in aralarında bulunduğu isimlerle saf tuttu. BTTDD Bursa Şubesi yönetimi ise, hemen arka safta Dostluk Eşitlik ve Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şükrü Köse ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın da aralarında bulunduğu soydaşlarla birlikte namaz kıldı. Eminlatif ve yöneticiler, namazın sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlarla el sıkıştı ve kısa süreli sohbet etme imkanı buldu. Camide BTTDD Teşkilat Başkanı Musa Yurt ile BTTDD Zeytirburnu Şubesi Başkanı Fatih Hacıbedel de yer aldı.

er2

Önemli isimlerle yakın diyalog

BTTDD Bursa Şubesi yönetimi daha sonra Celal Bayar Lisesi’ne geçti. Burada Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rodop Milletvekilleri Mustafa Mustafa, Ayhan Karayusuf, Hüseyin Zeybek gibi önemli isimlerle Batı Trakya ve tarihi ziyaretle ilgili sohbet etme şansı buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan coşkulu kalabalığa seslendikten ve öğrencilerle sınıflarda bir araya geldikten sonra Gümülcine’nin dışındaki bir otele geçti. Burada da binlerce soydaş tarafından karşılanan Erdoğan bir kez daha kürsüye çıktı. Konuşmasının ardından kendisine hediye takdim eden Azınlık temsilcileri ile hatıra fotoğrafı çektiren Erdoğan’la aynı karede yer alan isimler arasında BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Uzm. Dr. Ali Eminlatif ve BTTDD Genel Başkan Yardımcısı Musa Yurt da yer aldı. Eminlatif ve ekibi, bazı televizyon kanallarına röportajlar verdikten ve Batı Trakya Türk Azınlığı’nın temsilcileri ile yaptığı görüşmelerin ardından Bursa’ya döndü.

er 5

Program çok verimli geçti

BTTDD Bursa Bursa Şubesi Başkanı Ali Eminlatif, programın çok verimli geçtiğini belirterek şunları kaydetti: ”65 yıl sonra ilk kez bir Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı kabinenin önemli isimleri ile birlikte Batı Trakya’yı ziyaret etti. Bu tarihi ana tanıklık etmekten ve önemli isimlerle bir araya gelmekten dolayı büyük gurur duyduk. Bu tür programlarda derneğimizi güçlü şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Eğer Yunanistan toplu geçişleri yasaklamasaydı yaptığımız ücretsiz otobüs organizasyonuyla yüzlerce hemşehrimizi Gümülcine’ye götürecektik. Ancak Bursa’dan birçok soydaşımızın özel araçlarıyla gelerek programa katıldığını gördük. Bundan da ayrıca mutlu olduk. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin uygun gördüğü her yerde korkusuzca yerimizi almaya devam edeceğiz. Batı Trakya’da soydaşlarımızın ve Azınlık temsilcilerinin yakın ilgisi bizleri ayrıca mutlu ediyor.”

er 3er6

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Çok Yükle admin
Daha Fazla Yük Haberler

İlginizi Çekebilir

İSKEÇE MUZAFFER SALİHOĞLU AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ MÜTEVELLİ HEYETİ VE OKUL AİLE BİRLİĞİ’ Nİ MİSAFİR ETTİK

Batı Trakya’ da zorlu ve baskılar altında geçen 2018-2019 öğretim dönemini başarılı …