Batı Trakyalı Yazarlar ve Eserleri Kitap Fuarı’ndaki Yerini Aldı

BURSA – Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi, Batı Trakyalı Yazarlar ve Eserleri’ni Kitap Fuarı’nda bir araya getirdi.

TÜYAP Bursa 8. Kitap Fuarı’nda ikinci kez açılan ve ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gören Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi’nin standı kitapseverlerin akınına uğradı.

 

Batı Trakyalı yazarların eserlerinin sergilendiği standın ilk ziyaretçileri AK Parti Milletvekilleri oldu. AK Parti Bursa Milletvekilleri Ali Kul, Sedat Kızılcıklı ve Canan Candemir Çelik’ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Nagıp Vardar ve Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin’de standın ziyaretçileri arasında yer aldı. Gün içerisinde standı ziyaret edenler arasında Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar,İl genel Meclisi Vekili Ahmet Er, MHP Bursa İl Yönetiminden Ahmet Koç ve Tevfik Topçu,Saadet Partisi Yıldırım İlçe Başkanı Ali Molla Salih’in yanı sıra MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni,Ak Parti Eski Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu,BATTAM Genel Başkanı Dr.Özkan Hüseyin’de Vardı. Ayrıca Batı Trakya’dan katılan konuklar arasında Gümülcine Müftü Yardımcısı Fehim Kelahmet,İskeçe Müftü yardımcısı Ahmet Hraloğlu,Bakeş Genel Sekreteri Aysel Sağır,TRT Muhabiri İlhan Tahsin’de bulunmaktadır.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi standının açılışında hazır bulunan Bursa Milletvekili Ali Kul, Bursalı kitapseverlerin fuar ziyaretinde mutlaka uğraması gereken bir stand olduğunu, Batı Trakya Türkleri standının da bunların başında geldiğini vurguladı. Yazarların eserlerinden bazılarını inceleyen Canan Candemir Çelik ve Sedat Kızılcıklı da beğendikleri eserler de kendilerine hediye edildi. Kendisi de yazar olan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise Batı Trakya standının oradaki soydaşların duygu ve düşüncelerinin yer aldığı eserler ile dolu olduğunu ve bu eserlerin vatandaşlar tarafından mutlaka okunması gerektiğini kaydetti.

Batı Trakya gerçeğini anlatan kitaplara yoğun ilgi

TÜYAP Bursa tarafından önceki gün açılışı gerçekleştirilen Kitap Fuarı’nın en çok ziyaret edilen standlarının başında gelen Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi’nin, satışa sunduğu Batı Trakyalı yazarların eserleri de ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Kısa süre içerisinde birçoğu satılan eserlerin Batı Trakya gerçeğini yansıttığını ve Bursalılar tarafından mutlaka okunması gerektiğini söyleyen Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Trakya’daki azınlıkların unutturulmayacağını aktardı.

Fuar süresince açık kalacak olan standın ziyaretçilerini beklediğini ifade eden Çavuşoğlu, standa gelen herkese teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

 

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Çok Yükle admin
Daha Fazla Yük Haberler

İlginizi Çekebilir

İSKEÇE MUZAFFER SALİHOĞLU AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ MÜTEVELLİ HEYETİ VE OKUL AİLE BİRLİĞİ’ Nİ MİSAFİR ETTİK

Batı Trakya’ da zorlu ve baskılar altında geçen 2018-2019 öğretim dönemini başarılı …