BTTDD BURSA ŞUBESİ’NİN ÇİFTE BAYRAM COŞKUSU

11111

11111

BAYRAMI HEM BURSA’DA HEM DE BATI TRAKYA’DA KUTLADIK

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi, Ramazan bayramını hem Bursa’da hem de Batı Trakya’da kutladı.
Bayramın ilk günü Bursa’da Mimar Sinan Cafe’de organize edilen bayramlaşma töreni, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Müfit Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şükrü Köse, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, MHP İl Başkanı Tevfik Topçu, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdai Yazıcı, AK Parti İl Yöneticisi Remzi Yeprem, AK Parti Yıldırım Belediye Meclis Üyesi Mehmet Kaşifoğlu, AK Parti Yıldırım İlçe Teşkilat Başkanı İbrahim İsmailoğlu, BATTAM Başkanı Özkan Hüsyin, BATISİAD Başkanı Ahmet Er, BTTDD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hasanoğlu, Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Kurucu Başkanı Cafer Alioğlu, BALKANTÜRKSİAD Bakanvekili Süleyman İnan, BTTDD Bursa Şubesi Eski Başkanları Mehmet Koca ve Ahmet Koç ile çok sayıda Batı Trakyalı’nın katılımı ile gerçekleştirildi. 
BTTDD Bursa Şubesi 2. Başkanı Hasan Ali Çavuş, Genel Sekreter İsmail Hayat ve Disiplin Kurulu Üyesi Dr. Recep Bölükbaşı ise, Bursa Kızılay Kan Müdürü Dr. Orhan Eminlatif, Sağlık Bakanı eski Danışmanlarından Dr. Metin Ahmet ve Bursa Şubesi eski Yöneticilerinden Mehmet Hüseyin ile birlikte Batı Trakya’daki bayramlaşma törenlerinde hazır bulundu. İlk olarak Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu’ndaki bayramlaşmaya katılan heyet, daha sonra Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü, Gümülcine Türk Gençler Birliği ve DEB Partisi’nde Batı Trakya Türk Azınlığı’nın temsilcileri ve hemşehrileri ile kucaklaştı. BTTDD Bursa Şubesi 2. Başkanı Hasan Ali Çavuş ve Genel Sekreter İsmail Hayat, başta Başkonsolos Ali Rıza Akıncı, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete olmak üzere, Azınlık milletvekilleri ile yöneticilerine, 30 Temmuz’da Bursa’da yapılacak Batı Trakyalılar Panayırı’nın davetiyelerini de iletti. Hasan Ali Çavuş, Batı Trakya temaslarının çok verimli geçtiğini belirterek, ‘Ramazan bayramını BTTDD Bursa Şubesi yöneticileri olarak hem Bursa’da hem de doğduğumuz topraklarda kutlamak bizlere ayrı bir gurur yaşattı. Ayrıca burada göreve geldiğimiz günden bu yana gördüğümüz sıcak ilgi bizleri çok mutlu ediyor’ dedi.

BİRLİK BERABERLİK VURGUSU

Bursa’daki törende ilk olarak kürsüye BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ali Emimlatif çıktı. Başta hemşehrileri olmak üzere Türk İslam aleminin bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan Eminlatif, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Bakan Müezzinoğlu, Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ve Necmettin Hüseyin Başkanlığındaki BTTDD yönetiminin büyük gayretleri ile Türkiye’de yaşayan Batı Trakyalıların sorunlarının büyük ölçüde çözüldüğüne dikkat çeken Emimlatif, sözü Başbakan Binali Yıldırım’ın Yunanistan temaslarına getirdi ve iki ülke arasındaki sorunların en aza indiği günleri özlemle beklediklerini ifade etti.

GÖNLÜMÜN EN RAHAT OLDUĞU BAYRAM

Necmettin Hüseyin, gönlünün en rahat olduğu bayramlaşmayı yaşadığının altını çizerek, Türkiye’de yaşayan Batı Trakyalıların sorunlarının Bakan Mehmet Müezzinoğlu’nun büyük katkıları ile kökünün kazındığını vurguladı. Buna karşın Yunanistan’da Batı Trakyalıların sıkıntılarının devam ettiğini dile getiren Hüseyinoğlu, bundan sonra daha çok buraya odaklanacaklarını, ayrıca BTTDD şubelerine tesis kazandırmak istediklerini anlattı. Bursa’daki belediye başkanlarına bu konuda kendilerine yardımcı olmaları çağrısında bulunan Hüseyinoğlu, önümüzdeki günlerde önemli projeleri hayata geçireceklerini de sözlerine ekledi.

İNŞALLAH BU KEZ YANILIRIZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, Başbakan Binali Yıldırım’ın geçen hafta Atina’ya gittiğini anımsatarak, “2004 yılında ilk defa Batı Trakya’ya o günkü Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile gitmiştik. Çok heyecanlı, coşkulu, hasret dolu bir ziyaret gerçekleştirmiştik birlikte. Ceketimi bırakıp geldiğim ülkeden, ana vatan diyerek geldiğim ülkenin Başbakanı’yla böyle bir ziyareti gerçekleştirmek hem bana hem Batı Trakyalılara farklı bir duyguyu, coşkuyu yaşattı” dedi. Daha sonraki yıllarda AK Parti’li bakanların Batı Trakya’yı komşu kapı yaptığını anlatan Müezzinoğlu, “Balkanlar farklı bir boyuta, farklı bir sahiplenmeye geçti. TİKA’sıyla, akraba topluluklarıyla, yerel yönetimleriyle, muhalefetiyle, Balkanlar, ‘Artık burada bir derdimiz var, bıraktığımız medeniyetimiz var, tarihi geçmişimiz, mezarlıklarımız, köprülerimiz, tekkelerimiz, yaşayan insanımız, kültürümüz var, buraları unutamayız’ dedik ve büyük Türk milleti olarak sahiplenmenin gereğini yaptık” ifadelerini kullandı. Müezzinoğlu, uzun yıllardır Yunanistan ile yapılan görüşmelere değinerek, şunları anlattı: “2004 yılından beri Yunanistan ile yapılan bütün resmi görüşmelerde hep oldum. Masanın başında önemli adımlar atılacak gibi konuşmalar oluyor ama bakıyoruz ki 1-2 yıl geçmiş, değişen fazla bir şey yok. İnşallah bu kez yanılırız. Bu sefer de yine çok ciddi konularda ciddi adımlar atılabileceği şeklinde görüşmeler oldu. İnşallah yanılırız ama geçtiğimiz tecrübeler bize çok ümitvar bir geçmiş sunmuyor.”

ARKALARINDA TÜRKİYE CUMHURİYETİ VAR

Müezzinoğlu, Balkanların da Batı Trakya’nın da geleceğinin kendilerinin ve orada yaşayanların elinde olduğunu vurgulayarak, “Biz, bize düşeni iyi yaparak geleceğimizi şekillendirebiliriz. Her kardeşim geleceğe umutla ve güvenle yürümek istiyorsa, milli ve manevi değerlerine sahip çıkacak” ifadelerini kullandı. Bunu yapan Batı Trakya’nın geleceğe aydınlık ve güçlü bakacağını vurgulayan Müezzinoğlu, “Arkadaşlarımız milli ve manevi değerlerine ne kadar sarılırsa onların geleceği, aydınlık ve güçlü olacaktır. Çünkü arkalarında 80 milyonluk, güven duyacakları bir adres var, Türkiye Cumhuriyeti var. Bu anlamda güven adreslerinde sorun yok. Kendileri de bu güven adresine inanarak güvenerek, o kimliğe de sahip çıkarak, inşallah Balkanların da Batı Trakya’nın da geleceği aydınlık olacak” diye konuştu.

bayram 3bayram 2bayram 4bayram 11bayram 5bayram 8bayram 6bayram 14

bayram 15

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Çok Yükle admin
Daha Fazla Yük Haberler

İlginizi Çekebilir

İSKEÇE MUZAFFER SALİHOĞLU AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ MÜTEVELLİ HEYETİ VE OKUL AİLE BİRLİĞİ’ Nİ MİSAFİR ETTİK

Batı Trakya’ da zorlu ve baskılar altında geçen 2018-2019 öğretim dönemini başarılı …