Sosyal Güvenlikle ilgili önemli duyuru

sgktil

sgktil

SOSYAL GÜVENLİKLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU

Batı Trakya Türklerinin yaşamış olduğu sorunların çözümüne katkı sağlamaya yönelik çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bugün Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bursa İl Müdürü Sayın Erhan Karaca’yı makamında ziyaret ederek, mevcut uygulamalar ve son yasal düzenlemelerin soydaşlarımıza getirdiği avantajları konuştuk. Çok yararlı bir görüşme oldu. Kendisine buradan bir kez daha teşekkür ediyoruz. Yasal düzenlemelerin netleşeceği 1 Nisan’dan sonra, hemşehrilerimizi bilgilendirmeye yönelik Sayın Karaca’nın da hazır bulunacağı geniş katılımlı bir toplantı yapma kararı aldık. Çünkü birçok yanlış bilinen nokta olduğunun farkına vardık. Sayın Erhan Karaca’ya ilgi, alaka ve sorunların çözümü noktasındaki kararlılığından dolayı çok teşekkür ediyoruz.

Kendisinin bize verdiği bilgileri kısa başlıklarla sizlerle aktarmanın çok yararlı olacağını düşünüyoruz.

1- Türkiye’deki yabancı uyruklu veya çifte uyruklu sigortalı Yunanistan’daki anne ve babasını sosyal güvencesi kapsamına alabilir. Bu noktada yanlış bilinen bir gerçek de ortaya çıktı. Söz konusu anne ve babadan yaşadığı ülkede sigortalı olmadığına dair bir belge ya da taahhüdün kesinlikle istenmediği ve böyle bir sorgulama yapılmayacağı Sayın Erhan Karaca tarafından bizzat ifade etti. Bu noktada gereken tek belge; Yunanistan’dan ilgili makamlardan alınacak aile bağını gösteren belgenin tercümesidir. Hatta bugün bir soydaşımızın başvurusunu bizzat yaptık ve hiçbir sorun yaşanmadan oğlunun sigortasından yararlanmaya başladı.

2- Daha önce Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun müjdesini verdiği ve detayların 1 Nisan’da netleşeceği yeni yasal düzenleme ile Türkiye’deki ve Yunanistan’daki her soydaş, ayda 53 TL ödeyerek, Genel Türkiye’de Sağlık Sigortası (GSS) kapsamına girebilecek. Bunun için Türk soylu olduğunu ortaya koyan Etabli belgesi yeterli olacak. Ancak bu noktada sağlık hizmetinden yararlanabilmesi için belirli bir sürenin geçmiş olması gerekecek.

Not: Bu konularda ve yaşadığınız her sorunda BTTDD Bursa Şubesi sizlere yardımcı olmak için elinden geleni yapacaktır. Bunun için bizleri veya derneğimizi aramanız ya da mesai saatleri içinde derneğimizi ziyaret etmeniz yeterli olacaktır.

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Çok Yükle admin
Daha Fazla Yük Haberler

İlginizi Çekebilir

İSKEÇE MUZAFFER SALİHOĞLU AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ MÜTEVELLİ HEYETİ VE OKUL AİLE BİRLİĞİ’ Nİ MİSAFİR ETTİK

Batı Trakya’ da zorlu ve baskılar altında geçen 2018-2019 öğretim dönemini başarılı …