Şubemizin 26. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi

10

 10

 

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesinin 15 Ocak 2017 Pazar günü, şölen havasında Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonunda 26. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. 

 

 

 

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkezinin Kasım 2015’te tüm teşkilatın desteği ile gerçekleştirdiği tüzük değişikliğinden sonra, derneğimizin tabanla tekrar buluşmasının semeresi Bursa’da Batı Trakya’nın Demokrasi Şölenine dönüştü.

 

12

 

Batı Trakyalıları bir araya getiren 26. Olağan Genel Kurula Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Necmettin Hüseyin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Tevfik Topçu, Bal-Göç Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan, BTTDD eski Genel Başkanları Dr. Mustafa Rumelili ve Av. Burhaneddin Hakgüder, BTTDD Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Hasanoğlu, Teşkilat Başkanı Musa Yurt, Genel Merkez Denetim Kurulu Başkanı Seyit Saitoğlu ve Denetim Kurulu üyesi Necmettin Kahya, BTTDD Zeytinburnu Şube Başkanı Fatih Hacıdeli, İzmit Şube Başkanı Lütfü Bodur, Zeytinburnu eski şube başkanları Besim İsmailbaşa, Sinan Türkmen çok sayıda siyasi parti temsilcisi ve STK yöneticisi ile 1500 civarında Batı Trakyalı hemşehrimiz katıldı.

 

 

Divan Başkanlığına gelen tek öneri ile  Selim Şerif. katip üyeliklere Ecz. Zekeriya Kolat ve Ali Mollasalih seçildi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Batı Trakya Türklerinin efsane lideri Dr. Sadık Ahmet ile ebediyete göç etmiş büyükleri için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunması ile genel kurul başladı.

 

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesinin 25. dönem faaliyetlerinin anlatıldığı barkovizyon sunumundan sonra söz alan şube başkanı Şükrü Köse 2011 yılından bu yana gerçekleştirdikleri faaliyetlerde kendilerine destek veren hemşehrilerine teşekkür edip, helallik istedi.

 

 

 

Ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin’ in konuşmasını takiben Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Tevfik Topçu ve Ak Parti İl Başkanı Cemallettin Torun birer selamlama konuşması yaptı.

 

 

Gündemin devam eden maddeleri gereği yapılan faaliyet, hesap ve denetim raporu müzakerelerinden sonra raporlar oy birliği ile kabul edilerek Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 25. dönem yönetim kurulu ibra edildi.

 

 

Bursa’da yaşanan demokrasi şöleninin en önemli maddesi olan seçimlere geçildiğinde de divan heyeti ilk sözü başkan adaylarından Dr. Ali Eminlatif’e verdi.

 

Dr. Ali Eminlatif kendini tanıttıktan sonra, Bursa’da Batı Trakya camiasında oluşmuş olan ayrılıkları sona erdirmek ve tüm camiayı kucaklamak için ekibi ile birlikte aday olduklarını söyledi. Devamında da “Hemşerilerimizin istedikleri zaman bir araya geleceği, kültürel etkinliklerin yapılacağı, içinde müzesi, konferans salonu, gençlerimiz için kursların olduğu bir Batı Trakya Evini açma sözü veriyorum. Bunun yanında hemşehrilerimizin yaşadığı sorunların başında gelen ikamet tezkeresi sorunları, sağlık ve çalışma izniyle ilgili sorunlarda kendilerine yardımcı olacak komiteleri belirledik. Tüm hemşerilerimizin her sorunun bire bir takibini yapacağız” dedi. 

 

 

Daha sonra söz alan diğer başkan adayı Hasip Semerci’de proje ve vaadlerini içeren konuşmasını yaptıktan sonra seçime geçildi.

 

İki adaylı gerçekleşen Bursa Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 26. Dönem Olağan Genel Kurulunda kullanılan 949 oyun sonunda Dr. Ali Eminlatif 505 oy alarak ipi göğüsledi. Diğer aday Hasip Semerci 431 oy alırken 13 oy da geçersiz sayıldı.

 

 

 

Ali Eminlatif Başkanlığında şubemizin yeni yönetim kurulu şu şekilde oluştu.

 

Yönetim Kurulu Asil                                                    

1- İsmail Hayat

2- Hasan Ali Çavuş

3- Yrd. Doç. Ahmet Serdar

4- Gökhan Çobanoğlu

5- Ramadan Eminoğlu

6- Mustafa Köse Ahmet

Yönetim Kurulu Yedek

1- Hasan Bostancı

2- Ali Uysal

3- Mustafa Özbek

4- Sabri Gökay

5- Atilla Tahsin

6- Mustafa Ahmet

Denetim Kurulu Asil

1- Halil Nezir Mehmet

2- İsmail Çilingir

3- Naim Karagöz

Denetim Kurulu Yedek

1- Ahmet Raif

2- Beyhan Bulut

3- Bünyamin Ayaz

Disiplin Kurulu Asil

1- Hüseyin Hacıoğlu

2- Metin Sarıcalı

3- Recep Bölükbaşı

Disiplin Kurulu Yedek

1- Zekeriya Kolat

2- Necati Biçer

3- Hasan Çakır 

 

 

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Çok Yükle admin
Daha Fazla Yük Haberler

İlginizi Çekebilir

İSKEÇE MUZAFFER SALİHOĞLU AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ MÜTEVELLİ HEYETİ VE OKUL AİLE BİRLİĞİ’ Nİ MİSAFİR ETTİK

Batı Trakya’ da zorlu ve baskılar altında geçen 2018-2019 öğretim dönemini başarılı …