Darbecileri ve Destekçilerini Lanetliyoruz

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Necmettin Hüseyin, Batı Trakya camiasını kapsayan tüm şube başkanları, Spor Kulübü ile vakıf başkanlarının ortak imzası ile yazılı basın açıklaması yaptı.

 

 

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Necmettin Hüseyin, Batı Trakya camiasını kapsayan tüm şube başkanları, Spor Kulübü ile vakıf başkanlarının ortak imzası ile yapılan yazılı basın açıklamasında, 15 Temmuz akşamı Darbeci Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen darbeyi lanetledi ve onun karşısında dimdik duran başta Yüce Türk Milleti ile tüm seçilmişleri, tüm STK’ları  ve güvenlik güçlerini tebrik etti.

 

Basın Açıklamasında;

 

Maalesef kahpe teröristler 15 Temmuz akşamı Yüce Türk Milletine ve onun seçtiği Cumhurbaşkanı, Başbakan ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyelerinin canları ile milletin bağımsızlığına kast etmişlerdir. Darbeci teröristlere karşı ilk tepkiyi veren vatandaşlarımız ile seçilmişlerin, STK’ların ve güvenlik güçlerinin göstermiş olduğu kararlı dik duruş ile mücadeleyi takdir ve tebrik ederiz.

 

Bilinmelidir ki;

 

Batı Trakya Türk Azınlığı olarak bizler Lozan Antlaşması ile kazanım olan haklarımızın neredeyse tamamına yakının yıllar içinde gasp edilmiş olmasına rağmen hiçbir zaman demokrasi ve hukuk ilkeleri içerisindeki mücadelemizden şaşmamış bir toplumun mensuplarıyız.

 

Yine anavatan Türkiye’ye göç etmiş yüz binlerce hemşehrimiz her daim devletinin ve milletinin emrinde, onun ilelebet yaşatılması için gözünü kırpmadan canını verebilecek bir kararlılıkla yaşamlarını Türkiye Cumhuriyeti’nde idame ettirmektedirler. Adı ister FETO, ister başka bir terör örgütü adı altında olsun darbeci teröristlerin ilk akşam şehit ettikleri kardeşimiz  Gazeteci – Foto Muhabiri, Gümülcine Menetler doğumlu üyemiz merhum Mustafa Cambaz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı henüz olamadığı, Haymatlos olarak yaşamını sürdürdüğü ülkesinin birlik ve bütünlüğü için gözünü kırpmadan canını feda etmiştir. Kendisini bu vesile ile bir kez daha rahmet ve minnetle anarken, tüm şehitlerimize rahmet ve yaralılara da acil şifalar dileriz.

 

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği olarak; Atatürk ilke ve devrimlerine, demokrasiye, milli egemenliğe dayalı parlamenter sisteme, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ile belirlenen Anayasal sisteme, laik-demokratik Cumhuriyete sonuna kadar bağlı, her türlü darbe ve darbe girişiminin karşısındayız. Tüm sorunların çözümü, meşru zeminde siyasi mücadeleden ve demokrasiden geçmektedir.

 

Bundan sonra da Batı Trakya Türkleri olarak her daim, her bir ferdi ile Yüce Türk Milletinin bütünlüğü ve birliği için terörist şer odaklarının karşısında dimdik duran seçilmiş Cumhurbaşkanı, Başbakan, Siyasi Parti Liderlerinin, TBMM üyelerinin ve güvenlik güçlerinin kısacası milletin yanında olduğumuzu beyan eder, ülkemizdeki tüm şer odakları ile yürütülen şanlı mücadelede başarılar dileriz” dedi.

 

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Dernekleri 

 

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Çok Yükle admin
Daha Fazla Yük Haberler

İlginizi Çekebilir

İSKEÇE MUZAFFER SALİHOĞLU AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ MÜTEVELLİ HEYETİ VE OKUL AİLE BİRLİĞİ’ Nİ MİSAFİR ETTİK

Batı Trakya’ da zorlu ve baskılar altında geçen 2018-2019 öğretim dönemini başarılı …