DEP Partisi Genel Merkezine Yapılan Çirkin Saldırıyı Kınıyoruz

deb-06

deb-06Batı Trakya Türklerinin hukuk çerçevesinde sürdürdüğü haklı mücadelesi, hiçbir güç veya unsur tarafından yolundan çıkartılamayacak ve karalanamayacaktır.

 

Yeni yerine taşınma hazırlıkları yapan Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi’nin düzenleme aşamasındaki Genel Merkez binasına dün gece kendilerini “Οι Φρουροί της Θράκης” “Trakya’nın Bekçileri”  diye adlandıran karanlık faşist bir grup tarafından elim bir saldırı düzenlendiğini, binanın camlarının kırıldığını, bina içerisindeki elektronik eşyaların parçalandığını öğrenmiş bulunmaktayız. Bu saldırıda Batı Trakya Türklerinin sembol ismi, DEB Partisinin kurucusu, merhum liderimiz Dr. Sadık Ahmet adına oluşturulmaya çalışılan bölüme ve genel merkezin diğer alanlarına büyük zarar verilmiş, merhum liderimizin ailesi ile birlikte elim trafik kazasını geçirdiği araç çalınmıştır.

Batı Trakya Türkleri için manevi değeri ölçülemeyecek kadar büyük olan merhum liderimizin aracı yerinden bir vinç aracılığı ile kaldırılabileceği gerçeği karşısında yapılan saldırının ne kadar planlı ve Batı Trakya Türkleri arasında infial yaratmak adına gerçekleştirildiği aşikardır.

Fakat Batı Trakya Türkleri tarihin her döneminde olduğu gibi yine sağ duyu ile hareket edecek, bu haksız tahriklere kapılmayacak ve kendilerinin çekilmeye çalışıldığı ateş çemberinin içine girmeyeceklerdir.

Yetkili mercilerden acilen olayı aydınlatmalarını ve suçluları adalet önüne çıkarmalarını beklediğimizi belirtmek isteriz. Batı Trakya Türklerine bir kez daha sağ duyu içinde hareket etmeye ve haksız tahriklere kapılmayarak kazanılmış haklarına helal gelmemesine özen göstermeye davet etmekteyiz. Haklı mücadelemizde hukuk çerçevesinde sonuna kadar devam edeceğimizi belirtir, başta DEP Partisi Genel Başkanımız sn.Mustafa Ali Çavuş olmak üzere bütün yöneticilerimize ve Batı Trakya camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.

                                                                                                           Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği

                                                                                                             Bursa Şubesi Yönetimi

 

Kaynak ve saldırıya ilişkin diğer fotoğraflar

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Çok Yükle admin
Daha Fazla Yük Haberler

İlginizi Çekebilir

İSKEÇE MUZAFFER SALİHOĞLU AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ MÜTEVELLİ HEYETİ VE OKUL AİLE BİRLİĞİ’ Nİ MİSAFİR ETTİK

Batı Trakya’ da zorlu ve baskılar altında geçen 2018-2019 öğretim dönemini başarılı …