Domruköy Mevlidine Bursa Başvaizlerimizden Mehmet Kutlay ile Muhammed Döner hocalarımızla birlikte katılım sağlandı.

Takriben Kırk yıldan bu yana geleneksel olarak düzenlenen Domruköy mevlidine bu yılda ilgi gayet güzeldi. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi’nin girişimleriyle, Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü’nün daveti üzerine Bursa Ulucami Baş Vaizi Mehmet Kutlay ile Bursa Başvaizlerinden Muhammed Döner hocalarımız, şubemiz ikinci başkanı Av.Nurullah Murat,  yöneticimiz İbrahim Çakır’la birlikte Domruköy mevlidine iştirak etti.

Her ne kadar havanın kapalı olması nedeniyle katılım beklenenin altında kalsa da; Gümülcine Başkonsolosumuz Ali Rıza Akıncı, Gümülcine Seçilmiş Müftümüz İbrahim Şerif, Müftü yardımcısı Fehim Ahmet, SYRİZA Rodop Milletvekilleri Ayhan Karayusuf ve Mustafa Mustafa, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, muhalefet başkanları, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Rodop İli Başkan Yardımcısı Hristos Metios, Ekonomiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Katrancı, Bursa Yıldırım Belediye Meclis Üyesi Mehmet Kaşifoğlu,meclis üyeleri Önder Mümin, İsmail Hüse Mustafa, Ahmet İbram, Tarkan Murteza, Batı Trakya MMMM Cemiyeti Başkanı Asım Çavuşoğlu, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık ve Batı Trakya’nın farklı köylerinden yüzlerce soydaş katıldı.

Mevlid programı Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü’ne bağlı din görevlilerinin okuduğu Aşr-ı Şerif, ilahiler ve Mevlid-i Şerif ile başladı. Devamında Bursa’dan gelen misafir vaizler mevlide katılan soydaşlara günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptılar. Mevlidin duası Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif tarafından yapıldı.

Ezanın okunması ile öğle namazı kılındı. Namaz sonrası mevlide katılan misafirler Domruköylüler tarafından cami avlusundan gruplar halinde alınıp evlerinde misafir edildi. Ev sahipleri misafirlere yemek ikram ettiler. Yemeğin ardından farklı köylerden aynı sofrada buluşan soydaşlar hem ikram edilen kahveleri yudumladı hem de birbirleriyle sohbet ettiler. Kırk yıl hatırı olan kahveler içildikten sonra mevlide katılan misafirler köylerine döndüler. Kutlu Doğum proğramları her yıl Batı Trakya’nın dört bir yanında yapılmaktadır.

                           KOZLUKEBİR KÖYÜ ZİYARETİMİZ

Kozlukebir Belediye Başkanımız Rıdvan Ahmet’in daveti üzerine pazar akşamı Kozlukebir Camiinde yatsı namazı sonrası Bursa’dan misafir olarak gelen Mehmet Kutlay ve Muhammed Döner hocalarımız cemaate vaaz etmiştir.

                          BULGARİSTAN KIRCAALİ ZİYARETİMİZ

Bursa’dan gelen misafir vaizlerimizle birlikte pazartesi günü Bulgaristan Kırcaali şehrine gidilerek Kırcaali Müftüsü Beyhan Mehmet’i makamında ziyaret ettikten sonra Kırcaali Merkez Camii ziyaretiyle programı sonlandırarak yurda dönüşü sağladık.

 

Fotoğrafların devamı için tıklayınız

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Çok Yükle admin
Daha Fazla Yük Haberler

İlginizi Çekebilir

İSKEÇE MUZAFFER SALİHOĞLU AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ MÜTEVELLİ HEYETİ VE OKUL AİLE BİRLİĞİ’ Nİ MİSAFİR ETTİK

Batı Trakya’ da zorlu ve baskılar altında geçen 2018-2019 öğretim dönemini başarılı …