Balkan Araştırmaları Merkezi’nin Ziyareti

bamer (2)

bamer (2)Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi, Balkan Araştırmaları Merkezi üyelerinin ziyaretine ev sahipliği yaptı. Ziyarette konuşan BTTDD Başkanı Şükrü Köse Balkan Araştırmaları Merkezi üyelerine bu nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti. Genç hemşehrileriyle tanışmaktan mutluluk duyduğunu belirten Köse iletişimin sürekli olması dileğinde bulundu. Köse: “Biz Balkanlarda inançlarımızla var olduk. Maddi ve manevi tüm değerlerimizle orada varoluşumuzu muhafaza ettik.

Bundan sonrada Evlad-ı Fatiha’nın bakiyeleri olarak gelecekte daha güzel günlere erişebilmemiz için, taviz vermeden, değerlerimizi yaşatarak doğduğumuz o topraklarda da tarihimizle,kültürümüzle,değerlerimizle  var olmayı sürdüreceğiz. Bu anlamda sizin gibi değerli ve donanımlı genç kadroya teşekkür ediyorum. Bir kısmınız ileride ülkelerine dönerek, üst düzey yönetici veya bölgelerinizdeki kardeşlerimize rehber olacaksınız ki; Türkiye ile doğmuş olduğunuz ülkeler arasında adeta köprü vazifesi görmüş olacaksınız.İşte o zaman ülkelerarası bu kardeşlik ilişkilerimiz çok daha  güçlü hale gelecek ” dedi.

Balkanlar Araştırma Merkezi’nin çok önemli bir eksikliği dolduracağına inandığını ifade eden Köse, kendilerine düşen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.  Balkan ülkelerinde ve Balkanlardan göç etmiş olan bizlerde, arşiv ve belge noktasında eksikliğimizin olduğunu söyleyen Köse sözlerini şöyle sürdürdü: “Balkanlarda arşivleme ile ilgili sıkıntılar var. Bilimsel çalışmalarla ilgili sorunlar var. Ama siz genç akademisyenlerden oluşturup kurduğunuz Balkan Araştırmaları Merkezi bu eksikliğin giderilmesinde katkı koyacaktır. Özellikle bilimsel manada araştırma yaparak tarihe tanıklık edecek heyetinizin oluşturacağı bu çalıma, bir bayrak yarışıdır.Zaman ve zeminin size verdiği imkanlar nispetinde topluma hizmet etmiş olacaksınız. ”

Köse sözlerini şöyle sonlandırdı: Balkan Araştırma Merkezi’nin Bursa’da kurulmasının isabetli bir tercih. Çünkü Bursa Balkan göçmenlerinin ağırlıkta yaşadığı bir şehir. Sizler inançlı ve genç akademik bir kadrosunuz ve bu kadro inşallah sadece Balkanlara değil Bursa’ya da katkı koyacaktır.  BTTDD Başkanı Köse, Balkan Araştırmaları Merkezi  üyelerine derneğin tarihini de anlattı. 1974’te BTTDD’nin Bursa Şubesi’nin kurulduğunu hatırlatan Köse, 3 bine yakın aktif üyeyle Türkiye’nin en önemli sivil toplum kuruluşları arasında yer aldıklarını söyledi. 

BTTDD dernek merkezinde gerçekleştirilen ziyarette konuşan Balkan Araştırmaları Merkezi Başkanı Enes İdris, yaklaşık 1 ay önce gerçekleştirilen kongrede güven tazeleyen BTTDD Başkanı Şükrü Köse’yi tebrik etti. Makedonya’nın Üsküp şehrinde doğduğunu söyleyen İdris, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Din Sosyolojisi üzerine doktora yaptığını anlattı. 2010 yılından beri Balkan Araştırmaları Dergisi çıkardıklarını söyleyen İdris, “Balkanlar’da yaşayan Müslüman toplumların ilmi açıdan eksik bırakıldı. Türkiye ve Bursa bize önemli destekler verdi. Biz bu iyiliğe nasıl teşekkür edebiliriz diye düşündük ve böyle bir araştırma merkezini açmaya karar verdik. Bu merkez ile yılda 2 defa yayınlanan Balkan Araştırmaları Dergisini çıkarttık. Bursa’da iz bırakmak istiyoruz.”dedi.

bamer (1)

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Çok Yükle admin
Daha Fazla Yük Haberler

İlginizi Çekebilir

İSKEÇE MUZAFFER SALİHOĞLU AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ MÜTEVELLİ HEYETİ VE OKUL AİLE BİRLİĞİ’ Nİ MİSAFİR ETTİK

Batı Trakya’ da zorlu ve baskılar altında geçen 2018-2019 öğretim dönemini başarılı …