Batı Trakya’da 3 Türk Belediye Başkanı Seçildi

sukrukoseYunanistan’da DEB Partisi depremi yaşandı. Geçtiğimiz Pazar günü yapılan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde DEB Partisi Batı Trakya Bölgesi’nde adeta oy patlaması yaparak, sandıktan çıkan sonuçlarla Atina ve Avrupa’ya güçlü bir mesaj gönderdi.25 Mayıs tarihinde yapılan AP seçimlerine ilişin açıklamalarda bulunan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şube Başkanı Şükrü Köse, seçimi ”Batı Trakya Türkleri’nin Kimlik Zaferi’ ‘olarak değerlendirdi.

 

Şükrü Köse sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her fırsatta Yunan hükümeti tarafından kimlikleri inkâr edilen Batı Trakya Türkleri, Pazar günü yapılan AP seçimlerinde Yunanistan’a en iyi dersi sandıkta verdiler. AP seçimlerine, Yunanistan siyasetinde ilk kez seçime giren DEB çatısı altında katılan Türk adaylar, Gümülcine’de yüzde 39.8, İskeçe’de yüzde 25, Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’nde ise aldığı 42.640 oy ve %12.28’lik oranı ile bu yarışta 3’ncü parti olması bizi gelecek için sevindirdi”

Türk adayların tahminlerin üzerinde oy aldığına dikkati çeken BTTDD Bursa Şube Başkanı Şükrü Köse, “Türk adaylar 42.640’ın üzerinde oy olarak tahminlerin üzerine çıktı. Artık Batı Trakya’da Türklerle ilgili yeni adımlar atılmalı ve bundan sonra oluşabilecek her olumsuzluktan AB’nin de haberi olacaktır’ ’dedi.

Köse “BTTDD olarak bizler ve tüm Batı Trakyalı kardeşlerimiz, Türk adayların desteklenmesi için çalıştık. Seçmen kardeşlerimizi otobüslerle Bursa’dan Batı Trakya’ya gönderdik. Onlar da bizleri mahcup etmedi ve oylarını Türk adaylarda birleştirdi. Bu vesile ile seçimlere giden ve destek olan tüm seçmenlerimize bu katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Yine seçimlerden başarı ile çıkan ve belediye başkanı seçilen kardeşlerimizi de kutluyoruz. Kendilerine bu meşakkatli ve onurlu görevlerinde başarılar diliyorum. Ayrıca ilk kez seçime giren DEB partisinin başta Genel Başkanı Sayın Mustafa Ali Çavuş ile ekibini bu gayretli çalışmalarından ve aldıkları sonuçtan dolayı bir kez daha tebrik eder, bundan sonraki çalışmalarında da başarılar dilerim” dedi.

BATI TRAKYA’DA 3 TÜRK BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ

Yine aynı gün yapılan seçimlerde Batı Trakya’da 3 Türk Belediye Başkanı seçilirken, bu belediyeler ve başkanları şu şekilde sıralandı:

Yassıköy Belediyesi’nde görev yeniden İsmet Kadı’nın oldu. Kozlukebir Belediyesi’nde ise Rıdvan Ahmet göreve ilk kez seçilirken, Mustafçova Belediyesi’nde yeni başkan Cemil Kabza oldu.

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Çok Yükle admin
Daha Fazla Yük Haberler

İlginizi Çekebilir

İSKEÇE MUZAFFER SALİHOĞLU AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ MÜTEVELLİ HEYETİ VE OKUL AİLE BİRLİĞİ’ Nİ MİSAFİR ETTİK

Batı Trakya’ da zorlu ve baskılar altında geçen 2018-2019 öğretim dönemini başarılı …