40.Yılı Gecemizde Üyelerimizle Buluştuk

ailegecesi

ailegecesiBatı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi, 40. yılını yaklaşık 1000 kişinin katılımı ile gerçekleşen gece ile kutladı.BTTDD Bursa Şubesi’nin 40. kuruluş yıldönümü için Sansit Düğün Salonunda gerçekleştirilen geceye;   AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, BTTDD Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu, BTTDD Bursa Şube Başkanı Şükrü Köse, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kozlukebir Belediye Bşk.İbrahim Şerif, Işık Ahmet, AK Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti İl Başkan Vekili Mustafa Gürses, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdai Yazıcı, muhtelif sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile çok sayıda siyasi katıldı.

Gecenin açılışında konuşan BTTDD Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu, “Türk Milletinin dava olarak kabul ettiği iki tane önemli konu; Kıbrıs milli davası ve Batı Trakya milli davasıdır. İşte bu Batı Trakya milli davasıyla ilgili olarak Türkiye’de büyüklerimiz 1946 yılında Batı Trakya’da azınlık haklarımızı korumak üzere BTTDD’yi İstanbul’da kurmuşlardır. Bugün Türkiye’de çok az kurum vardır ki bizim Bursa Şubemizde olduğu gibi 40. yaşını kutluyor olsun” dedi.

Yunanistan’ın Batı Trakya’da ki güzel iklimi kendi lehine değerlendirip, bir takım kazanımlar elde etme peşinde koştuğunu söyleyen Mustafaoğlu, “ 240 İmam Yasası ile Türk dilinin rahatça kullanılmasını engellemek üzere planlı hareketlerde bulunuyorlar. Kuran’ı Kerim’i medreselerimizde Yunanca olarak öğretme peşindeler. Yunanistan’ın bu tür tehlikeli oyunları karşılıklı ilişkilerimizin iyi olduğu bu dönemlerde oynamaması gerekir” şeklinde konuştu.

Taner Mustafaoğlu, konuşmasının sonunda geceye yoğun katılım gösteren tüm Batı Trakyalı vatandaşlara teşekkür etti.

Hakan Çavuşoğlu: Batı Trakya tarihin bir emanetidir

BTTDD Bursa Şubesi’nin kuruluş yıldönümü için düzenlenen programda Taner Mustafaoğlu’nun ardından konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, “BTTDD; teşkilatıyla, dimdik ayakta duran, geleceğine ışık tutan bir merkezdir. Batı Trakya, Türkiye’ye tarihin bir emanetidir. Ama Batı Trakya’da ki tarihinde biz Batı Trakyalılara emanetidir. Bunun için her ne olursa olsun Batı Trakya’yı asla unutmayacağız. Gelecek nesillere daha güzel bir Batı Trakya bırakmak için destek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse de, “BTTDD Bursa Şubesi 1974 yılında soydaşlarının dertleriyle ilgilenmek adına, yasaların, uluslararası ve ikili antlaşmaların Batı Trakya Türk azınlığına tanıdığı tüm hakları yurt içinde ve yurtdışında savunmak, Batı Trakyalı kardeşlerimize yardımcı olmaktan başka hiçbir amacı olmayan bir dernektir. Derneğimiz Bursa Şubesi olarak bizler; her yıl düzenlediğimiz Batı Trakyalılar panayırı ve uluslararası yağlı güreş turnuvalarının yanı-sıra; kutlu doğum programları, toplu İftarlar, ramazan şenlikleri tertip ediyoruz. Eğitim seminerleriyle üyelerimizi ve çevremizi bilinçlendiren, yaşadığımız yerlere ait kentlilik bilinci oluşturmaya çalışan bir sivil toplum kuruluşuyuz” şeklinde konuştu. Konuşmasına devam eden Köse, “Göstermiş olduğunuz bu yoğun katılım beni gerçekten son derece mutlu ediyor. Sizleri bu uyum ve dayanışmanızdan dolayı yürekten kutluyorum. Derneğin bugünlere gelmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Batı Trakya mücadelesinin sembol ismi rahmetli Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Ahmet, yaptığı konuşma ile geceye katılan konuklara duygusal anlar yaşattı.

TRT sanatçısından muhteşem performans

TRT Türk Halk Müziği ses sanatçısı Ali Çakar Debreli Hasan, Arda Boyları, Tuna Nehri, Çalın Davulları ve Batı Trakya Yöresine ait birçok eseri protokol ve davetlilerle birlikte seslendirdi.

40’ncı yıl pastası birlikte kesildi

Ali Çakar’ın performansının ardından BTTDD Bursa Şubesi’nin 40. kuruluş yıldönümü anısına hazırlanan pasta geceye katılan protokol mensupları tarafından kesildi.

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Çok Yükle admin
Daha Fazla Yük Haberler

İlginizi Çekebilir

İSKEÇE MUZAFFER SALİHOĞLU AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ MÜTEVELLİ HEYETİ VE OKUL AİLE BİRLİĞİ’ Nİ MİSAFİR ETTİK

Batı Trakya’ da zorlu ve baskılar altında geçen 2018-2019 öğretim dönemini başarılı …