Batı Trakyalı Öğrencilerimizi Bursa’da Ağırlıyoruz

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi’nin davetlisi olarak Bursa’ya gelen Batı Trakyalı gençler, Bursa’nın tarihi ve kültürü hakkında çeşitli bilgi alarak kentin tarihi güzelliklerini gezdiler.BTTDD Bursa Şubesi koordinatörlüğünde Tophane, Ulucami, Emirsultan ,Yeşil Türbe, Muradiye ve 1.Murat Hüdavendigar’ı gezen Batı Trakyalı gençler, Tarihi Kapalı Çarşı’da hediyelik eşya alışverişi yaptı. Daha sonra Bursa Heykel Tarihi Büyükşehir Belediye Binası’nı ziyaret eden Batı Trakyalı gençler, mecliste AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ve Bursa Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Yardımcısı Necmettin Şenocak’la sohbet etti.

Gezi ve ziyaretlerde gençlere eşlik eden BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse, gençlerin Bursa’ya 15 günlük eğitim ve kültür ziyareti gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Gençlerin Havva Aslanoba Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’nde kaldıklarını belirten Köse, “Gençlerimiz orada hızlandırılmış yaz okulu kapsamında, hem ders alıyor hem de çeşitli sosyal gezilerle Bursa’nın tarihi, kültürel yerlerini gezme şansı buluyor” dedi.

Bu tarz etkinliklerin birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi , genç yavrularımızın kendi öz güvenlerini kazanma ve daha donanımlı olmaları için güzel fırsatlar doğurduğunu ifade eden Köse, “Gençlerimiz için gerek burada onları düşünen bir Derneklerinin ve hemşerilerinin olduğunu bilmesi , gerekse onların her zaman yanında olan Türkiye ve Bursa hakkında bilgiler öğrenmesi açısından önemli bir etkinliğe imza attığımızı düşünüyoruz. Onları evindeymiş gibi hissettirmek için elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.

EN FAZLA GÖÇ BURSA’YA

Heykel Tarihi Belediye Binası’nı da ziyaret eden gençleri meclis salonunda AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ve Bursa Büyükşehir Genel Sekreter  Yardımcısı Necmettin Şenocak karşıladı.

Batı Trakya’dan en fazla göçü Bursa’nın aldığını vurgulayan Bursa Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak, göç eden vatandaşların kültürlerini Türkiye’de devam ettirdiklerini söyledi. Gençlerin kendilerine gerçekleştirdiği ziyareti de değerlendiren Şenocak, “Sizlere değer veriyoruz. Çünkü sizlerden sadece Batı Trakya ve Türk insanı değil, bütün İslam âlemi çok şey bekliyor” diye konuştu.

SİZLERLE ORGANİK BAĞIMIZ VAR

Gençlerin Batı Trakyalıların kültürlerine sahip çıkarak, onların milli benliklerini koruyacaklarını belirten AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise, “Bizler Batı Trakya’da inancımızı ve milli benliğimizi muhafaza ederek var olmalıyız. Bunun için sizlerin çok iyi eğitim alması ve kültürümüzü devam ettirmesi gerekir. Türkiye’nin sizlere sırtını dönmesi asla mümkün değildir. Aynı şekilde Balkanlarla Bursa arasında her zaman bir organik bağ vardır. Bursa, Batı Trakya’dan göç edenleri her zaman sıcak karşılamıştır. Burada sizlere öncülük eden ve sizlerin her türlü ihtiyaçlarınızı karşılama hususunda azami derecede gayret sarf eden başta dernek başkanımıza ve yönetim kuruluna da teşekkür ediyorum. ” ifadelerini kullandı.

RESİMLER

 

 

 

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Çok Yükle admin
Daha Fazla Yük Haberler

İlginizi Çekebilir

İSKEÇE MUZAFFER SALİHOĞLU AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ MÜTEVELLİ HEYETİ VE OKUL AİLE BİRLİĞİ’ Nİ MİSAFİR ETTİK

Batı Trakya’ da zorlu ve baskılar altında geçen 2018-2019 öğretim dönemini başarılı …