Batı Trakya’nın Güzellikleri Fotoğraf Yarışmasında Buluşuyor

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse, Batı Trakya’yı anlatan en güzel fotoğrafın seçileceği ödüllü “Tek Karede Batı Trakya” fotoğraf yarışması için gençlerin aktif katılımını beklediklerini söyledi.BTTDD Bursa Şubesi ve gençlik kolları tarafından gerçekleştirilen ve Batı Trakya’yı tarihi, kültürü ve doğal güzellikleri gibi çeşitli alanlarda anlatacak en güzel fotoğraf karesinin seçileceği “Tek Karede Batı Trakya” fotoğraf yarışması BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse ve Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Solak tarafından tanıtıldı.

Yarışma hakkında bilgiler aktaran BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse, “Tek karedeBatı Trakya’yı en güzel şekilde anlatacak fotoğrafın seçileceği yarışmamız 31 Ekim 2013 tarihine kadar gençlerin katılımıyla gerçekleşecek. Yarışma sonunda dereceye giren gençlere Batı Trakyalı bir sanatçının da katılacağı Gala’da ödüllerini takdim edeceğiz. Gala’da ayrıca, derece alan fotoğraflar da geliri Batı Trakya hayrına olmak üzere açık arttırmayla satılacak” dedi.

Batı Trakya’nın geçmişten günümüze kadar gelen köklü tarihi mirası olduğunu belirten Köse, “Gerek tarihi ve kültürel değerleri gerekse doğal güzelliğiyle çeşitli sanat eserlerine konu olmuş Batı Trakya, gençlerin gözüyle ilk defa bir yarışma eşliğinde fotoğrafla anlatılacak. Bu tip bir yarışmanın özelikle gençlerin katılımıyla yapılmasından dolayı da ayrıca sevinç duyuyoruz” şeklinde konuş

KÜLTÜRÜN DEVAM ETMESİ İÇİN GENÇLER ÖNEMLİ

Bu köklü geleneğin gelecekte de sürdürülebilmesi için gençlerin hayati rol oynadığını ifade eden Köse,“Gençlerimizin Batı Trakya kültürüne sahip çıkması, kültürümüzün nesilden nesile devam etmesi açısından önemli bir husustur. Bunun yanında gençlerimizin geldikleri yerleri unutmamaları ve Batı Trakyalı kimliklerini muhafaza etmeleri açısından “Tek Karede Batı Trakya” fotoğraf yarışmasına aktif katılımlarını istiyoruz” diye konuştu.

Yarışmanın özellikle Batı Trakya’nın değerine gençlerin katkı yapması bakımından önem taşıdığını vurgulayan BTTDD Bursa Şubesi Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Solak ise, “Yarışma arkadaşlarımızın hem birlik ve beraberlik içinde olması hem de Batı Trakya’ya giderek kendi kültürleriyle iç içe olmaları açısından güzel olacak. Derneğin fikir aşamasından itibaren bizleri desteklemesinden ve gençlere sahip çıkmasından dolayı başta başkanımız Şükrü Köse olmak üzere tüm yönetim kuruluna teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Program sonunda BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse, gençlerden Batı Trakya ile ilgili güzel fotoğraflar beklediklerini belirterek, gençleri özgün olmaları taklitten kaçınmaları konusunda uyardı.

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Çok Yükle admin
Daha Fazla Yük Haberler

İlginizi Çekebilir

İSKEÇE MUZAFFER SALİHOĞLU AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ MÜTEVELLİ HEYETİ VE OKUL AİLE BİRLİĞİ’ Nİ MİSAFİR ETTİK

Batı Trakya’ da zorlu ve baskılar altında geçen 2018-2019 öğretim dönemini başarılı …