BASIN AÇIKLAMASI

21.yüzyılın medeni dünyasına yakışmayan girişimlerin, halen uygulanmakta olduğunu esefle görüyoruz. Gümülcine Başkonsolosumuz sayın İlhan Şener’in Kavala Belediye Başkanını ziyaretinde, (Altın Şafak Partisi taraftarları marifetiyle) makam aracına yapılan saldırıyı ve hakaretleri şiddetle kınıyoruz.

Son zamanlarda yaşanan olaylar nedeniyle,her şeyden önce Yunanistan’a uluslararası Lozan Antlaşması ile emanet edilen Batı Trakya Müslüman Türk  Azınlığı’na ve Türkiye ile yaptığı ikili  ve Uluslararası Viyana Antlaşması çerçevesinde faaliyet gösteren ve  Yunanistan Devletinin koruması ve güvencesi altında   olan T.C. Gümülcine  Başkonsolosluğu’na yapılan saldırılara göz yumulmayacağını ve idarece gerekli önlemlerin alınacağını umut ediyoruz.Yapılan bu çirkin saldırılar,Tüm Yunan politikalarını temsil etmese de böyle bir girişimin yapılmış olması söz konusu ülkenin politik anlayışını kötü olarak yansıtmaktadır.

Oysa;Yunan halkının menfeati, ülke barışından ve Türkiye ile dostluk ilişkileri kurmasındadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

BTTDD Bursa Şube Başkanı

Şükrü KÖSE

 

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Çok Yükle admin
Daha Fazla Yük Haberler

İlginizi Çekebilir

İSKEÇE MUZAFFER SALİHOĞLU AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ MÜTEVELLİ HEYETİ VE OKUL AİLE BİRLİĞİ’ Nİ MİSAFİR ETTİK

Batı Trakya’ da zorlu ve baskılar altında geçen 2018-2019 öğretim dönemini başarılı …