GAT Üyelerinden Derneğimize Ziyaret

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse, Yunanistan’da yükseköğrenim gören Türk Soylu öğrencileri (GAT üyelerini) konuk etti. Yunanistan’ın değişik üniversitelerinde eğitim gören Türk soylu öğrencilerin kurduğu Genç Akademisyenler Topluluğu (GAT) üyeleri, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesinin davetlisi olarak 2-6 Ocak tarihleri arasında bir dizi kültürel gezi programı vesilesiyle Bursa’da ağırlandı.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi tarafından Bursa’mızın tarihi yerlerinin yanı sıra İznik,Uludağ ve Çanakkale gibi tarihi yerler gezdirilerek bu yerler hakkında bilgiler GAT üyelerine aktarıldı. BTTDD Bursa Şube Başkanı Şükrü Köse,’’ ‘’Batı Trakya’da yaşayan ve Yunanistan’ın farklı şehir ve üniversitelerinde eğitim gören Türk Soylu öğrenciler tarafından kurulan Genç Akademisyenler Topluluğu (GAT) üyesi öğrencilerinden yaklaşık 40 kişilik bir grubu; soydaşlarımızla sağlam köprüler oluşturmak , Anavatanı ve Bursa’mızı bu gençlerimize daha iyi tanıtmak adına ilgili heyeti davet ederek bu kültürel geziyi tertip etmiş olduk. " dedi.

UFKUNUZU GENİŞ TUTUN
2-6 Ocak tarihleri arasında Bursa’yı ziyaret eden genç akademisyenlerin,BTTDD Bursa Şubesine yaptıkları ziyarette gençlere konuşan Köse, "gençlere gelecekle ilgili hedeflerini yüksek tutmalarını istedi , bulundukları fakültelerde ve coğrafyada ana dillerine ve manevi kültürel değerlerine birlikte sahip çıkmaları durumunda daha fazla başarılı olabileceklerini ifade etti.Ayrıca okudukları alanlarla ilgili kendilerini iyi donatmalarını ve Sizlerin geleceği noktalar, bizler ve Batı Trakya toplumu açısından da son derece önemli bunun için sizlerden çok şey beklediklerini ve bu bilinçle kendilerini yetiştirmelerini istediklerini " ifade etti.

Genç Akademisyenler Topluluğu Başkanı Murat Mustafa da, " Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı sayın Şükrü Köse’ye bu misafirperverliktenen ve yapılan
hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederiz" dedi.Ayrıca GAT üyeleri Bursa’da kendilerine göstermiş olduğu destekten dolayı Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent ARINÇ’a da bir
şükran plaketi takdiminde bulundular.

Köse, ziyaretin sonunda tüm konuklarına, Batı Trakya Türklerinin efsane lideri Dr. Sadık Ahmet anısına kaleme alınan “Dr. Sadık Ahmet Fırtınası” isimli kitabı armağan etti.

BÜLENT ARINÇ’A ZİYARET

GAT üyeleri Bursa’da kendilerine göstermiş olduğu destekten dolayı Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent ARINÇ’a da bir şükran plaketi takdiminde bulundular.

 

FOTOĞRAFLAR


Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Çok Yükle admin
Daha Fazla Yük Haberler

İlginizi Çekebilir

İSKEÇE MUZAFFER SALİHOĞLU AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ MÜTEVELLİ HEYETİ VE OKUL AİLE BİRLİĞİ’ Nİ MİSAFİR ETTİK

Batı Trakya’ da zorlu ve baskılar altında geçen 2018-2019 öğretim dönemini başarılı …