Batı Trakyalı Türklerin Bayram Buluşması

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi’nin geleneksel bayramlaşma törenine AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Mustafa Öztürk, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, HAS Parti İl Başkanı Ali Mollasalih, çeşitli partilerin temsilcileri ve çok sayıda STK yöneticilerinin yanında çok sayıda Batı Trakyalı soydaşlar katıldı.Batı Trakya Bölgesini iyi bilen ve BTTDD Bursa Şubesi’nin eski başkanlarından olan AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, ikamet teskeresi için kanunun yanlış yorumlanmasından ötürü, bugüne kadar soydaşlardan alınan harçların artık alınmayacağı müjdesini verdi.

Sorunun yanlış yorumlamadan kaynaklandığının altını çizen Çavuşoğlu, “Geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü Yabancılar Dairesi Başkan Yardımcısıyla görüştüm. Konuyu kendilerine ilettim. Yapılan çalışmalar neticesinde, kanunun yanlış yorumlanması dolayısıyla böyle bir sıkıntı vuku bulduğu anlaşılmıştır. Bundan sonra Etabli belgesiyle  Türk soyluluklarını belgeleyen  soydaşlarımızdan harç alınmayacaktır” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile birlikte bayram namazını bölgede kıldıklarını hatırlatan Çavuşoğlu, bölge insanının anavatana olan kucaklaşma özleminin kelimelerle anlatılacak cinsten olmadığını ifade etti.

HAMASETLE BÖLGEYE SAHİP ÇIKILMAZ

Batı Trakya’daki yaşadıkları bir anısından bahseden AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu şöyle devam etti :

“Batı Trakya’da yaşadığımız bir olay var. Türkiye güçlendikçe Balkanlar’daki dindaşlarımız, soydaşlarımız ve akrabalarımız da kendilerine olan özgüvenlerini daha fazla hissediyorlar. Emin olun oradaki o atmosferi görmeden söylediklerimi anlayamazsınız. Sözlerle ifade edemem. Bir şey vardı ki anlatamadan geçemem. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile ziyaretimiz sırasında bir hasta evine ziyarete gittik. O evdeki hasta kişi 380 kiloda, hareket edemiyor ve adeta ölümü bekliyor. Gümülcine Kalkanca’daki bu kardeşimiz bizlerin kapıdan içeriye girdiğini görünce bir an irkildi ve ‘vallahi sizin geleceğinizi biliyordum’ dedi. Başbakan Yardımcımızın hemen Sağlık Bakanımız ile yaptığı temas sonucunda bu hasta kardeşimize bir ambulans uçak tahsis edildi.”

Anlattığı bu olayın 10 yıl öncesiyle kıyaslama yapılığında çok önemli olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, “Yunanistan’a bir soydaş kardeşimizin tedavisini yapmak için bir uçak gidiyor değerli kardeşlerim. 10 yıl öncesiyle bugünü kıyaslamak adına ortaya konulan bu örnek farklı bir örnektir. Türkiye güçlenirken böyle güçleniyor. Oradaki sorunlar teker teker incelendi ve o sorunların giderilmesi adına Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün imkanları seferber oldu. Kucaklaşmak bu. Hamasetle kucaklaşmak, hamasetle bölgeye sahip çıktım demekle olmuyor değerli kardeşlerim” diye konuştu.

Türkiye’de son günlerde artan terör olaylarına da değinen AK Parti Bursa Milletvekili Çavuşoğlu, Türkiye’nin katettiği mesafeler ve göstermiş olduğu olumlu gelişmelerin çeşitli mihraklarca sabote edilmek istendiğini kaydetti. Çavuşoğlu, terör örgütünün ve yandaşlarının gerçekleştirdikleri bu son ve yakışıksız olayların arka planlarının her kesimce anlaşılabildiğini dile getirdi.

“Bu olumsuz görüntülere verilecek en iyi cevap sergilenecek vakur duruştur” diyen Hakan Çavuşoğlu, “Güneydoğu’da yaşanan sorunları görüyorsunuz. Bizlerin sinirlerine daha fazla dokunmak isteyen bu insanlara verebileceğimiz en büyük ders metanetli, sabırlı davranmaktır. Bir yandan hainlerle mücadelemizi kıyasıya sürdüreceğiz bir yandan da bölge insanın demokratik hak ve özgürlüklerini genişleteceğiz” dedi. 

TÜRKİYE, BALKANLARA HER ZAMAN SAHİP ÇIKTI

Bayramlaşma töreninin ev sahibi olan BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse ise bu bayramların ülkemize ve tüm İslam alemine birliktelik getirmesi temennisinde bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin Batı Trakya bölgesine ve Balkanlar’a her zaman sahip çıktığını özellikle son dönemlerde bu desteğin daha da arttığını ifade eden Şükrü Köse,  “Son yıllarda hakikaten Balkanlar’a özgü çok farklı desteğin ulaştığını görüyoruz. İlgililere şükranlarımızı arz ediyoruz. Batı Trakya’ya baktığımızda daha önce yapılması hayal bile edilemeyen şeyler gerçekleşiyor. O bölgede yapılanlar bölge insanlarını mutlu ediyor. Son dönemlerde yapılan üst düzey ziyaretler bölge insanını mutlu etti. Her alanda anavatanın destekleri artıyor. Bu gelişmeler,  oradaki soydaşlarımızın anavatana olan güvenini de arttırıyor” dedi.

 

FOTOĞRAFLAR

GAZETE HABERLERİ

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Çok Yükle admin
Daha Fazla Yük Haberler

İlginizi Çekebilir

İSKEÇE MUZAFFER SALİHOĞLU AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ MÜTEVELLİ HEYETİ VE OKUL AİLE BİRLİĞİ’ Nİ MİSAFİR ETTİK

Batı Trakya’ da zorlu ve baskılar altında geçen 2018-2019 öğretim dönemini başarılı …