Batı Trakya Ailesi İftar’da Buluştu

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar yemeği Yunus Emre Spor Kompleksi’nde yapıldı. Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman ve Makedonya Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi Hakimi Sali Murati’nin onur konuğu olarak yer aldığı programa, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Siyasi Parti ve STK temsilcileri, Batı Trakya’dan ve Balkanlar’dan çok sayıda davetli ile binlerce Batı Trakyalı vatandaş katıldı.

İftar programının açılışında konuşan Dernek Başkanı Şükrü Köse, Ramazan ayının güzelliğini yaşamak ve yaşatmak amacıyla bir araya geldikleri iftar yemeğine katılan tüm hemşerilerine teşekkür etti. Geçtiğimiz yıl Afrika’da yaşanan kıtlık nedeniyle Bursa Valiliği kanalıyla düzenlenen kampanyaya destek olduklarını ve iftar programı gerçekleştirmediklerini hatırlatan Köse, 1 yıl aranın ardından bu iftar ile Batı Trakyalı hemşerileriyle bir araya gelmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Köse, Batı Trakya Türklerinin sesinin tüm platformlarda duyurmaya çalışırken, bu tür programlarla gelenek ve görenekleri yaşatmaya özen gösterdiklerini söyledi.

Yunanistan’daki Türkler sıkıntılar içinde!

Gecenin onur konuğu Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman da, Batı Trakya’nın ve orada yaşayan soydaşların haklarını en iyi şekilde savunmak için mücadele verdiklerini söyledi. 17 Haziran seçimlerinde kendisine güvenen herkese teşekkür eden Hacıosman, “Sizlerin desteği ile Batı Trakya’daki azınlığımız bugün 3 milletvekili ile temsil ediliyor. Şuan Yunanistan ekonomik olarak çok zor koşullardan geçiyor ve oradaki kardeşlerimiz sıkıntılar yaşıyor. Bu zor günlerde bizlerden desteğini esirgemeyen Türk devletine minnettarız” diye konuştu.

İftar yemeğindeki yoğun katılımdan duyduğu mutluluğu ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da “Ağır ekonomik koşulların yaşandığı Yunanistan’daki kardeşlerimizin dertlerine derman olabilmek için durmadan çalışıyoruz. Bundan 100 yıl önce yapılan Balkan savaşlarında oradaki kardeşlerimiz büyük sıkıntılar çekti, göçler yaşandı. Bugün güçlü Türkiye bölgedeki hemşerilerimiz ile yeniden kucaklaşıyor” dedi.

Ramazan’ın tüm dünyaya barış, huzur ve kardeşlik getirmesini dileyen CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan da, şuan İslam ülkelerinde yaşanan çatışmaların son derece acı olduğunu belirterek, bu acıların bir an önce son bulmasını diledi.

Belediye olarak sınırların dışına çıkıp özellikle Balkanlar’da önemli projelere imza attıklarını aktaran Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise yaşanan coşku, birlik ve bütünlüğün sınırların dışında da tahsis edilmesini diledi.

 

 

 

FOTOĞRAFLAR

GAZETE HABERLERİ

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Çok Yükle admin
Daha Fazla Yük Haberler

İlginizi Çekebilir

İSKEÇE MUZAFFER SALİHOĞLU AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ MÜTEVELLİ HEYETİ VE OKUL AİLE BİRLİĞİ’ Nİ MİSAFİR ETTİK

Batı Trakya’ da zorlu ve baskılar altında geçen 2018-2019 öğretim dönemini başarılı …