7 Asırlık Gelenek Yaşamaya Devam Ediyor

13 Temmuz Cuma günü başlayan ve 15 Temmuz Pazar günü sona eren 2012 Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri sona erdi.2012 yılının başpehlivanı Edirne’den Asil Çelik oldu.Derneğimizi temsilen Gençlik ve Kadın Kollarından Sorumlu Başkan Yardımcımız Necmettin Kahya katıldı.

Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği’nin organize ettiği, Kozlukebir Belediyesi’nin destek verdiği 2012 Seçek Etkinlikleri, 13 Temmuz Cuma günü Hebilköy’den başladı.  Etkinlik programı saat 11:00’de köy camiinde okunan Mevlid-i Şerif ile başladı. Ardından Cuma namazı birlikte kılındı ve namaz sonrası 2012 Seçek Ağası Hüseyin Deli misafirlere yemek ikram etti. Etkinliklerin ilk günü Grup Türkü’nün konseri ile sona erdi.

Etkinliklere BTTDD Bursa Şubesi Şube Başkan Yardımcısı Necmettin Kahya etkinliklerle ilgili Millet gazetesine verdiği demeçte şunları belirtti; “Öncelikle 2012 Seçek etkinliklerinin başarılı geçmesini temenni ederken, etkinliklere Bursa Şubesi’ni temsilen katıldım. 7 asırdır devam eden atarımızın bizlere miras bıraktığı Batı Trakya Türkünü birleştirici özelliği olan Batı Trakya Türk Azınlığı’nın en önemli ve en eski etkinliklerden biri olan Seçek  Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinliklerinde şubemizi temsilen bulunmakta büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.  Bu etkinliği böyle zor bir dönemde düzenleyen Seçek Derneği Başkanı Ali Pencalı ve yönetim kurulu arkadaşlarını da tebrik etmek istiyorum. Ayrıca sizlerin aracığıyla şunu da belirtmek istiyorum. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi olarak 1 Temmuz 2012 tarihinde düzenlemiş olduğumuz 14. Batı Trakyalılar Panayırı ve 8. Balkan Yağlı Güreş Şampiyonası’na Batı Trakya’dan gelerek bizleri yalnız bırakmayan yöneticilere ve soydaşlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

2012 Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlileri bölgemizde başta T.C. Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener olmak üzere, DEB Partisi Başkanı Mustafa Aliçavuş, Rodop Milletvekili Ayhan Karayusuf,  Evros Milletvekili Giorgos Dalios, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, meclis başkanı, başkan yardımcıları, iktidar, ana muhalefet ve muhalefet meclis üyeleri, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan, SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı İbrahim Mehmet, Trakya Tütüncüler Kooperatifi Başkanı Esat Hüseyin, Eşitliğe İlk Adım Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu, BTAYTD Asbaşkanı Osman İsmail, Seyyid Ali Sultan Dergâhı Vakfı Başkanı Ahmet Kara Hüseyin katıldı.

 

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Çok Yükle admin
Daha Fazla Yük Haberler

İlginizi Çekebilir

İSKEÇE MUZAFFER SALİHOĞLU AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ MÜTEVELLİ HEYETİ VE OKUL AİLE BİRLİĞİ’ Nİ MİSAFİR ETTİK

Batı Trakya’ da zorlu ve baskılar altında geçen 2018-2019 öğretim dönemini başarılı …