Dr.Sadık Ahmet Fırtınası Programı

Batı Trakya’da yaşayan soydaşların mücadelelerine yaptığı önderlik ve insan hakları konusundaki çalışmalarıyla adını tüm dünyaya duyuran, Batı Trakya Türkleri’nin unutulmaz lideri Merhum Dr. Sadık Ahmet, ölümünün 17. yıldönümünde rahmet ve saygıyla anıldı.Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, uzun çalışmalar sonucu hazırlanan ‘Dr. Sadık Ahmet Fırtınası’ adlı kitabın tanıtımı yapıldı.

Etkinliğe AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti Yıldırım İlçe Teşkilatı Başkanıüdayi Yazıcı, Merhum Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Sadık Ahmet  ile oğlu Levent Sadık Ahmet ve kızı Funda Ahmet, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Genel Başkanı Burhanettin Hakgüder ile BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda batı trakyalı katıldı.

Köse: Bir insan düşünün ki hayatını topluma ve millete hizmete adamış …

Etkinliğin açılışında söz alan BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse, Batı Trakya Türkleri adına böylesine önemli bir günde soydaşlarla beraber olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Köse, “Bir insan düşünün ki, kendi hayatını toplum ve millet  için feda edebilen ve ömrünü bu yolda sürekli mücadele etmekle geçiren bir şahsiyet .Evet Bursa Şubesi olarak bu eseri ortaya çıkarmakla Batı Trakya’da Batı Trakya Azınlığı ve tüm insanlık için  yaşamış bir  Lider Şahsiyetin gelecek nesillere aktarılmasını sağlamış oluyoruz. İşte bu Liderin hayatını, yapmak istediklerini, yapabildiklerini ve liderliğini, geleceğe aktarmak adına soydaşlar olarak üzerimize düşen ne varsa yerine getireceğiz. Basılan bu Kitabın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Çavuşoğlu: O, yel değirmenlerine karşı tek başına savaşan bir Don Kişot’tu

Merhum Dr. Sadık Ahmet’in Batı Trakya Türkleri adına hayatını adadığı davanın, kendisinde her zaman büyük etki bıraktığını söyleyen AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da, Dr. Sadık Ahmet’in, dünyada ki 800 bini aşkın soydaşın gücünü her zaman arkasında hissettiği bir lider olduğunu vurguladı. Çavuşoğlu, “Dr. Sadık Ahmet, yel değirmenlerine karşı tek başına savaşan yılmaz bir Don Kişot’tu. Bu sayede Batı Trakya Türk’ü dizlerinin üzerinden ayağa kalktı ve onunla birlikte mücadeleye başladı. Soydaşlar olarak onu her zaman rahmet ve minnetle anacağız” dedi.

Dr. Sadık Ahmet’i ‘Bir davanın, ete kemiğe bürünüp şahsında tecelli ettiği adam’ diye nitelendiren Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de, Sadık Ahmet’in bir döneme damgasını vuran büyük bir lider olduğunu söyledi.

Hakgüder: Büyük mücadelenin meşalesini merhum Dr. Sadık Ahmet yaktı

Batı Trakya tarihinin en önemli mücadele adamını anmanın hüznünü ve mutluluğunu bir arada yaşadıklarını belirten BTTDD Genel Başkanı Burhanettin Hakgüder, basılan bu eserden dolayı kitabın yazarı Mehmet Koca’ya ve desteklerini hiç esirgemeyen BTTDD Bursa Şubesi’ne teşekkür etti. Hakgüder, “Sınıflandırmaya tabii tutulduğumuz, Türküm bile diyemediğimiz ve kültürümüzü yaşayamadığımız bir Yunanistan’da yaşıyorduk. Soydaşlar olarak sıkıntılarımız çok büyüktü. İşte böylesine bir dönemde Merhum Dr. Sadık Ahmet sahneye çıktı ve büyük mücadelemizi başlattı” diye konuştu.

Kitabın basılması noktasında BTTDD Bursa Şubesi’nin katkılarının çok büyük olduğunu söyleyen kitabın yazarı Mehmet Koca, bu çalışmanın diğer derneklere de örnek olmasını temenni ettiğini söyledi. Nice mücadele adamlarının ve şehitlerinin unutulduğunu ifade eden Koca, “İşte bu kitap, bunu engellemenin başlıca adımlarından biri. Bir eksikliği gidermek adına bu kitabı yazdım ve tek dileğim gelecek nesillere örnek teşkil etmesi” dedi.

Işık Ahmet: Dava adamı eşi olmak, her zorluğa göğüs germektir

Dava adamı eşi olmanın çok zor olduğunu vurgulayan Merhum Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Ahmet ise, onu kaybetmelerine rağmen kendilerine çok şerefli bir soyisim bıraktığını belirtti. Ahmet, “Her zorluğu birlikte yaşadık. Hem iyi günde hem kötü günde. Ama hiçbir zaman yılmadı. Allah herkese onun gibi onurlu bir yaşam ve ölüm nasip etsin” diye sözlerine devam etti.

Bu kitap sayesinde birçok şeyi ilk defa öğrendiğini belirten Merhum Dr. Sadık Ahmet’in oğlu Levent Sadık Ahmet de, kitabın yazarı Mehmet Koca’ya aile olarak minnettar olduklarını söyledi.

Babalarını çocuk yaşta kaybetmenin hüznü içinde olduklarını söyleyen Merhum Dr. Sadık Ahmet’in kızı Funda Ahmet ise, kendisinin babasıyla tam anlamıyla bu kitap sayesinde tanıştığını söyledi. Funda Ahmet, gecede bir de kendi yazdığı ‘Hekim Bey’in Vedasız Gidişi’ adlı şiiri okudu.

Konuşmaların ardından kitabın hazırlanmasında emeği geçenlere plaket takdim edildi.

FOTOĞRAFLAR

Gazete Haberleri

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Çok Yükle admin
Daha Fazla Yük Haberler

İlginizi Çekebilir

İSKEÇE MUZAFFER SALİHOĞLU AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ MÜTEVELLİ HEYETİ VE OKUL AİLE BİRLİĞİ’ Nİ MİSAFİR ETTİK

Batı Trakya’ da zorlu ve baskılar altında geçen 2018-2019 öğretim dönemini başarılı …