Meso’dan Derneğimize Ziyaret

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi, her ay düzenlenen kültürel toplantısını gerçekleştirdi. Çanakkale Zaferi’nin anlatıldığı toplantıya Bursa Muhtelif Esnaf ve Sanatkârlar Odası (MESO) Başkanı Fehmi Duban ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

BTTDD Başkanı Şükrü Köse, MESO’nun yeni yüzüyle önemli projelere imza attığını söyledi. Köse, "MESO bünyesinde 144 ayrı meslek grubu var. Bu meslek gruplarında ekmek kazanan binlerce esnaf var. MESO farklı projeler yaparak kendini gösteriyor" dedi.Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü sebebiyle kültürel toplantılar yaparak tarihe sahip çıktıklarını belirten Köse, “Kazandığımız zaferler tarihimize ışık tutuyor. Zaferlerimiz bizlere gurur kaynağı oluyor, ecdadımız savaşarak, kan dökerek bu devleti bizlere kazandırdı. Sahip çıkmak hepimizin görevi” diye konuştu. 

Muhtelif Esnaf ve Sanatkârlar Odası (MESO) Başkanı Fehmi Duban ise, "Esnafımız için çalışıyoruz. Yeni çıkan yasaları üyelerimize bildiriyoruz. Artık Türkiye’de zihniyet değişikliğinin olması şart. Bursa’ya hizmet etmek için çalışıyoruz. Kapalı kutu değiliz " şeklinde konuştu.

Çanakkale Zaferi’nin önemine de değinen Duban, “Batı Trakya Türkleri Derneği olarak yapmış olduğunuz bu kültürel toplantıdan dolayı sizleri tebrik ediyorum, burada olmak bizlere gurur veriyor. Her Türk vatandaşı tarihini bilmeli. Zaferlerimiz bize vatanımıza sahip çıkmanın önemini gösteriyor” dedi.

 

 

 

KENT GAZETESİ HABERİ

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Çok Yükle admin
Daha Fazla Yük Haberler

İlginizi Çekebilir

İSKEÇE MUZAFFER SALİHOĞLU AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ MÜTEVELLİ HEYETİ VE OKUL AİLE BİRLİĞİ’ Nİ MİSAFİR ETTİK

Batı Trakya’ da zorlu ve baskılar altında geçen 2018-2019 öğretim dönemini başarılı …