Basın Toplantısı

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin soydaşlara yönelik çalışma izinlerinde yaşanan sorunlara köklü çözüm bulabilmek için yaptığı girişimler, ilgili kanunun yönetmeğinde yapılan değişiklikle sonuç verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, yabancıların çalışma izinleri hakkındaki kanunda değişiklik yapılmasına dair yönetmelik” 14.02.2012 tarih ve 28204 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni yönetmelikle, Türkiye’de ikamet eden ve geçimlerini sağlamaları için çalışmak durumunda olan Türk soylu ve akraba topluluklarına mensup yabancılar, artık diğer yabancı uyruklu kimselerle aynı kriterlere tabi olmayacak.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse, son dönemde Batı Trakya Türklerinin, Türkiye’deki çalışma izinleri konusunda yaşadıkları sorunlarla ilgili ayrıntılı bir rapor hazırlayarak, geçtiğimiz Ekim ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik’i ziyaretlerinde raporu Bakan Çelik’e sunduklarını söyledi.

“Sıkıntılar bir nebze olsun giderildi”

BTTDD Genel Merkezi ve diğer illerdeki dernek şubeleriyle birlikte yaptıkları çalışmaların sonuç vermesinde duyduğu memnuniyeti belirten Köse şöyle devam etti:

“Yabancı uyruklu çalışan bağımlı, bağımsız soydaşlarımızla ilgili sıkıntılar nihayete erdi. Yabancı uyruklu olarak Türkiye’de çalışanlarımızın şu ana kadar çekmiş oldukları sıkıntılar, bir nebze olsun giderilmiş oldu. Bu sorun Türkiye için gerçekten bir yaraydı. Yeni düzenleme sadece Batı Trakyalıları değil Türk soyundan gelen, Türkiye’de ez az1 yıllık ikamet tezkeresi olan Türk ve akraba topluluklarından gelenlerin tümünü kapsıyor. Şimdiye kadar oluşan  boşluktan dolayı çalışma iznine başvurmakta güçlük çeken işveren ve bağımlı çalışanlarımız , bundan böyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın internet sayfasına girerek başvurularını daha rahat bir şekilde  yapabilecek ve kısa zamanda sonucunu alabilecekler. Bu anlamda yoğun çaba sarfeden ve çok emeklerinin geçtiği saygıdeğer  Bakanımız sayın Faruk Çelik bey başta olmak üzere , Milletvekilimiz sayın Hakan Çavuşoğlu’na ,bakanlık  yetkililerine, bürokratlarına emeği geçen herkese soydaşlarımız adına teşekkür ediyorum.”

Şükrü Köse ayrıca 19 Şubat Pazar günü SGK İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenleyecekleri “Genel sağlık sigortası uygulamalarında yabancı ülke vatandaşlarının yapması gerekenler” konulu panele tüm soydaşları davet etti.


FOTOĞRAFLAR

BASINDA ÇIKAN HABERLER

OLAY MEDYA

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Çok Yükle admin
Daha Fazla Yük Haberler

İlginizi Çekebilir

İSKEÇE MUZAFFER SALİHOĞLU AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ MÜTEVELLİ HEYETİ VE OKUL AİLE BİRLİĞİ’ Nİ MİSAFİR ETTİK

Batı Trakya’ da zorlu ve baskılar altında geçen 2018-2019 öğretim dönemini başarılı …