Bursa’da “Yerel ve Bölgesel Medya Eğitim Semineri”

RTÜK, BYEGM ve Bursa Valiliği tarafından ortaklaşa düzenlenen "Yerel ve Bölgesel Medya Eğitim Semineri"nin ilk günü 3 ayrı oturumla tamamlandı.Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile Bursa Valiliği tarafından ortaklaşa düzenlenen "Yerel ve Bölgesel Medya Eğitim Semineri"nin ilk günü 3 ayrı oturumla tamamlandı.

RTÜK Üyesi Prof Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu başkanlığındaki ilk oturumda, "Medyada Temel Hak ve Özgürlükler" konusu ele alındı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, "Medya İfade Özgürlüğünün Sınırları ve Türkiye Örneği", Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nusret İlker Çolak, "Kitle İleşitim Hukuku", TRT Haber Kanalı Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Böken, "Medyada Sorumluluk Bilinci ve Kişi Hakları Anlayışı", Al Jazeera TV Türkiye Temsilcisi Omar Radi Khashram, "Bursa‘yı Dünyaya Nasıl Tanıtırız" konulu birer konuşma yaptı.

Seminerin ikinci oturumunda ise "Yerel ve Bölgesel Medya Sorunları" masaya yatırıldı. Oturum başkanlığını RTÜK Başkan Vekili Taha Yücel’in yaptığı oturumda, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Haluk Şükrü Akalın "Medyada Kullanılan Dil", Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı "Yerel ve Bölgesel Medyanın Önemi", Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Güleryüz "Yerel Bölgesel Radyo ve Televizyonların Sorunları", gazeteci Yavuz Baydar "Medyada Etik ve Özdenetim" konularını ele aldı.

Bu oturumda ayrıca,Eski Genel Başkanlarımızdan İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü Halit Eren, hazırladıkları ve hakkında bilgi verdiği "Bursa Tanıtım Albümü"nü, izleyiciler arasında bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç‘a takdim ederek plaket sundu.Tanıtımda konuşan IRCICA Genel Direktörü Dr. Halit Eren, tarih boyunca kültür ve ticaret yollarının kavşağı, tabiat güzellikleri ile ünlü Osmanlı´nın ilk başkenti Bursa´nın, bu özelliklerinin yanında sanayi kenti ve Türkiye´nin modern bir metropolü olduğunu belirterek, ´´Bursa, medeniyet beşiği şehirlerin nadide örneklerinden biridir. Bugün IRCICA´nın yayımladığı ve Bursa´nın uzun tarihine, nispeten günümüze yakın tarihine ait ama bir asır öncesinden bize ulaşan fotoğrafları da seyretme imkanı veren fotoğraf albümünün takdimi vesilesiyle bir araya geldik´´ dedi.

Bülent Arınç ise Bursa ile ilgili Sultan Abdülhamid döneminde çekilmiş fotoğrafları ihtiva eden bu albümün tanıtımının yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

´´Sağolsunlar beni haberdar etmişlerdi. Ben de bu albümü ait olduğu yerde Bursa´da böyle güzel bir toplantıda tanıtmak gerektiğini düşündüm. Ben inceledim. Bana daha önce takdim etmişlerdi. Herhalde çok sınırlı sayıda basıldı. Ama Bursa için tam bir referans kaynağı. Bursamızın tarihi ile mahallesi ile türbesiyle, camisiyle, sokaklarıyla, insanlarıyla, dinlenen yaşlı insanları, oynayan çocuklarıyla her anı kare kare tespit edilmiş. Bu güzel şehrimizin belli bir dönemini yansıtan bu tarihi vesika niteliğindeki albüm için ben kedilerine çok teşekkür ediyorum.´´

Konuşmaların ve kitabın tanıtımından sonra Arınç, eserin sponsoru olan iş adamı Zafer Topaloğlu´na şilt verdi. Arınç, Topaloğlu´nu, ´Bursa´nın fahri hemşehrisi´ ilan etti.

Günün üçüncü ve son oturumunun başkanlığını ise İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Suat Sezgin yaptı.

BYEGM Basın Yayın Dairesi Başkanı Bahattin Akyön, "Basın Kartı Yönetmeliği Beklentiler Sorunlar ve Çözümleri", TV8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan, "Güzel Konuşma Sanatı", Samanyolu Televizyonu Ankara Temsilcisi Abdullah Abdülkadiroğlu, "Yerel Haberciliğin Yaygın Medya’da Önemi", Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Şeker "Sayfa Tasarımı" ve Murat Aydın "Yargı ve Basın İlişkileri" konusunda sunum yaptı.

Söz konusu seminere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse ve yönetim kuruluda katıldı.Batı Trakya’dan gelen basın mensuplarının da bulunduğu seminere katılım görülmeye değerdi.Seminer münasebetiyle katılımcılar ile görüşme ve istişare fırsatı bulan dernek başkanımız bu tarz etkinliklerin bizlerin kaynaşması noktasında çok yararlı olacağını dile getirdi.

Kaynak : www.haberler.com

 

 

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Çok Yükle admin
Daha Fazla Yük Haberler

İlginizi Çekebilir

İSKEÇE MUZAFFER SALİHOĞLU AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ MÜTEVELLİ HEYETİ VE OKUL AİLE BİRLİĞİ’ Nİ MİSAFİR ETTİK

Batı Trakya’ da zorlu ve baskılar altında geçen 2018-2019 öğretim dönemini başarılı …