Çalışma izninden muaf tutulmaya ilişkin yeni düzenleme

Bir süre önce Türk Soylu Yabancıların (Batı Trakya Türklerinin) Çalışma İzninden muaf tutulmasına ilişkin bir düzenleme yapılmıştı. Bilindiği gibi bu düzenleme ile 07/03/2009 tarihinden önce İkamet Teskeresi almış olan Batı Trakya Türklerinin 07/10/2009 tarihine kadar müracaat etmeleri durumunda bu kimselerin İkamet Teskerelerine “ÇALIŞMA İZNİNDEN MUAFTIR” ibaresi yazılacağı hüküm altına alınmış idi. Ancak bu süreçte Hemşehrilerimizin yaşamış olduğu bir takım sıkıntılar ortaya çıkmıştır. Yaşanan bu sıkıntılarda yapılan girişimler neticesinde çözüme kavuşmuştur.

Buna göre Iskat İkamet Teskeresi  sahibi Hemşehrilerimiz İkamet Teskerelerine “ÇALIŞMA İZNİNDEN MUAFTIR” ibaresini vurduramamaktaydı. Yine 07/03/2009 tarihinden önce İkamet Teskeresi  almış olmakla birlikte 07/03/2009 tarihinden 6 ay öncesine kadarki süre içerisinde geçerli İkamet Teskeresi bulunmayanlarda Çalışma İzninden Muaf  tutulmamışlardı.

Ancak yapılan son iyileştirmelerle Hemşehrilerimiz bundan böyle Iskat İkamet Teskeresi sahibi olsalar bile 07/10/2009 tarihine kadar müracaat etmeleri kaydıyla Çalışma İzninden Muaf tutulacaklardır. Kısacası bundan böyle Iskat durumunda geçerli Iskat İkamet Teskeresi olan Hemşehrilerimiz İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine ederek Çalışma İzninden Muafiyet hususunda işlem yaptırabileceklerdir.

Önceki yıllarda İkamet Teskeresi almış olmalarına rağmen, 07/03/2009 tarihinden 6 ay öncesine kadarki süre içerisinde geçerli İkamet Teskeresi olmasa bile şu anda Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne müracaat ederek geçerli bir İkamet Teskeresi aldıkları takdirde Çalışma İzninden Muaf tutulacaklardır.

Örnek vermek gerekirse bir Hemşehrimiz geçmiş yıllarda İkamet Teskeresi almış olupta, daha sonra bu İkamet Teskeresini yeniletmemişse yeni uygulamayla bu kimse Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne müracaat ederek İkamet Teskeresi almak suretiyle Çalışma İzninden Muaf tutulacaktır. Bir örnek daha; bir Hemşehrimiz daha önceki yıllarda İkamet Teskeresi almış ve daha sonra Yunanistan’a gitmiş olsa ve arada İkamet Teskeresi almamış olsa bile yeni alacağı İkamet Teskeresi ile Çalışma İzninden Muaf  olacaktır.

Öğrenci İkamet Teskeresi sahibi olan Hemşehrilerimiz bu yaz döneminde Okullarından mezun oldukları takdirde Öğrenci İkametlerini uzun süreli İkamete çevirerek 07/10/2009 tarihine kadar “ÇALIŞMA İZNİNDEN MUAFTIR” ibaresini vurdurabilirler.

Bu süreçte bu iyileştirmelerin gerçekleşmesi konusunda çaba sarf eden başta Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne ve tüm Emniyet Müdürlüğü yetkililerine ve B.T.T.D.D. Genel Başkanı Ferruh Özkan’a B.T.T.D.D.Bursa Şubesi olarak şükranlarımızı sunarız.

 

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Çok Yükle admin
Daha Fazla Yük Haberler

İlginizi Çekebilir

İSKEÇE MUZAFFER SALİHOĞLU AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ MÜTEVELLİ HEYETİ VE OKUL AİLE BİRLİĞİ’ Nİ MİSAFİR ETTİK

Batı Trakya’ da zorlu ve baskılar altında geçen 2018-2019 öğretim dönemini başarılı …