Azınlık Milletvekilleri’nin Ankara Temasları

Azınlık Milletvekilleri Ahmet Hacıosman ve Çetin Mandacı, bir dizi temaslarda bulunmak için Ankara’daydılar.

Ziyaret kapsamında vekillerin, T.C. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, T.C. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, T.C. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Ak Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ve Yunanistan Ankara Büyükelçisi Fotis Ksidas ile bir araya gelerek, Azınlık konuları da dahil Türkiye ile Yunanistan arasındaki ikili ilişkiler hakkında fikir alışverişinde bulundukları bildirildi.

Milletvekillerinin bürolarından yayınlanan 20 Temmuz 2011 tarihli ortak basın açıklamasında, 19 Temmuz 2011 Salı günü Ankara’ya gerçekleştirdikleri ziyaret kapsamında yaptıkları resmi temaslar hakkında kamuoyu bilgilendirilmiştir.

Yapılan ortak basın bülteni şu şekildedir:

"Rodop ve İskeçe Azınlık Milletvekilleri Ahmet Hacıosman ve Çetin Mandacı, 19 Temmuz 2011 Salı günü Ankara’yı ziyaret etmişlerdir.

Milletvekilleri, bu ziyaret çerçevesinde aynı gün ilk olarak T.C. Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından konutunda kabul edilmişlerdir. Uzun süren toplantıda ayrıca Ak Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ve T.C. Diyanet İşleri Başkanı Sayın Mehmet Görmez de yer almıştır. Toplantı sıcak ve olumlu bir havada geçip, hazır bulunanlar çeşitli konular hakkında fikir teatisinde bulunmuşlardır.

İki Azınlık Milletvekili toplantıda, iki ülke arasındaki iyi ilişkilerden ve gelişmelerden duydukları memnuniyeti dile getirmişlerdir. Milletvekilleri Azınlık olarak bu süreci desteklediklerini ve bu ilişkilerin daha da güçlü ve kalıcı hale gelmesi için gerekli çalışmaların devamı için her türlü gayreti göstereceklerini bir kez daha tekrarlamışlardır.

Milletvekilleri, aynı gün T.C. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ı makamında ziyaret etmişler ve kendisine görevinde başarılar dilemişlerdir.

Milletvekilleri, ayrıca Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Sayın Ksidas’ı da makamında ziyaret ederek, bir süre görüşmüş ve son gelişmeler hakkında kendisinden bilgi almışlardır.

İki Azınlık Milletvekili, bu ziyaret esnasında yurtdışında bulunan Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la da en yakın zamanda görüşeceklerini kamuoyuna bildirirler."

 

 

 

 

 

http://www.cinarfm.gr/haber-oku.php?haberid=667

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Çok Yükle admin
Daha Fazla Yük Haberler

İlginizi Çekebilir

İSKEÇE MUZAFFER SALİHOĞLU AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ MÜTEVELLİ HEYETİ VE OKUL AİLE BİRLİĞİ’ Nİ MİSAFİR ETTİK

Batı Trakya’ da zorlu ve baskılar altında geçen 2018-2019 öğretim dönemini başarılı …